Beauty

5 reden waarom we al meer dan 110 jaar niet zonder Labello kunnen

labello-gebruiken-toepassingen
Tips om Labello te gebruiken. (Afbeelding: eigen beeldmateriaal)

Heb jij vaak last van droge lippen? Dan heb je vast een zeker altijd zo’n heerlijke ouderwetse Labello stick in je tas liggen. Deze lipbalsem verzorgt jouw lippen en beschermt ze tegen uitdroging. Mega handig want overal kan je er wel eentje kopen voor een prikkie. Wist je dat je dit goedje ook voor andere dingen kan gebruiken? Wij geven je 5 handige opties. 

Labello bestaat al meer dan 110 jaar

Het woordje Labello is afgeleid van het Latijnse ‘labium’ (lippen) en ‘bellus (mooi). Dat is natuurlijk precies waar de balsem om bekend staat: de lippen mooi maken. In 1909 werd het merk in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk-Hongarije geïntroduceerd.

Twee jaar nadat Dr. Oscar Troplowitz hem had uitgevonden. Jouw vertrouwde Labello werd niet altijd zo verkocht als hoe hij er nu uitziet. Begin 1900 werden er namelijk kleine stukjes afgesneden van een groter stuk en verpakt in tinolie. Pas in 1973 introduceerde Labello de klassieke blauwe stift die we zoals vandaag kennen. Net als Vaseline is ook dit goedje onmisbaar als beauty product. Wij geven je een aantal redenen waarom.

labello-gebruiken-manieren

1. Droge haarpunten verzorgen

Je trendy kapsel moet er natuurlijk wel verzorgd uit blijven zien. Ben je onderweg naar een afspraak en zie je van die droge haarpunten? Een Labello stick in je tas doet wonderen. Smeer het een beetje in de puntjes en het zal er veel beter uitzien. Wees er wel voorzichtig mee want je wil natuurlijk nu met ‘coupe a la frituurvet’ rondlopen.

2. Strakke ring makkelijk afkrijgen

Was Mr. Perfect toch niet helemaal de ware achteraf? Die inmiddels te strakke ring krijg je gemakkelijk af met een beetje Labello. Ook met ringen in de winkel passen, krijg je het een stuk minder benauwd als je de stick in je tas hebt. Stel je voor dat je hem niet meer afkrijgt in de winkel! Smeer een beetje op je vinger en de ring gaat veel makkelijker eraf.

ring-verwijderen-labello

3. Mascara wegvegen

Wij zijn groot fan van de Action mascara die de perfecte L’ oreal dupe is. Helaas zijn we niet zo heel goed in mascara opdoen. Ben je ook weleens uitgeschoten met mascara en krijg je die zwarte vegen onder je ogen maar moeilijk weg? Smeer dan wat Labello op een wattenstaafje en haal het langs de mascara vlek.

4.  Nagelriemen soepel houden

Volgens de blog Proud2Bme kan Labello ook heel goed als nagelriem crème worden gebruikt. Verzorgde nagels zien er niet alleen mooi uit, maar het is ook nog eens fijn om je nagelriemen te verzorgen om zo wondjes en andere ontstekingen tegen te gaan. Masseer ze regelmatig met de stick om ze soepel te houden.

nagelriemen-soepen-labello

5. Vervelende blaren verzachten

Heb je genoten van een lange wandeling in de natuur? Vaak genieten je poezelige voetjes er achteraf toch wat minder van met blaren als resultaat. Vooral tijdens het inlopen van nieuwe schoenen komen ze gedag zeggen. Smeer een beetje lippenbalsem op de binnenkant van je schoen op de plek die de blaren heeft veroorzaakt.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!