Living

Nooit geweten dat de lade onder de oven hiervoor bedoeld is

lade-onder-oven
Foto: Freepik

Als je een oven hebt waar een lade onder zit gooi je die meestal vol met bakvormen, pannen of alles wat je voor bakken nodig hebt. Je weet niet beter of dat deden je moeder en je oma ook. En dat kan natuurlijk heel handig zijn. Vooral omdat je altijd net te weinig opbergruimte hebt in je keuken. En je zo die spullen meteen weer weet te vinden. Maar wat blijkt: de lade onder de oven heeft een heel andere functie. Wij vertellen je hierbij welke dat is.

Geheime lade onder de oven

Soms weten mensen niet eens dat het een lade is. Het is zeker heel handig als opbergruimte maar het is er eigenlijk helemaal niet voor bedoeld. De kleine ruimte onder je oven heeft namelijk de functie om eten warm te houden als je het uit de oven hebt gehaald. Wanneer je de oven gebruikt wordt de lade namelijk ook warm. En daar kun je dus goed eten in warm houden. Heel handig als een deel al klaar is en je nog moet wachten tot de rest van het eten klaar is om opgediend te worden.

Daarnaast is het bedoeld om, zoals in een restaurant, de borden alvast voor te verwarmen en je eten zo warm kan worden opgediend. Een koud bord kan er voor zorgen dat het gerecht ook weer snel koud wordt. En een warme mok houdt de koffie warm. Het is dus een lade vol verrassingen en die je het koken en warm houden van gerechten een stuk makkelijker kan maken. Dat is nog eens een handige functie!

warm-houden-lade-oven

Maar wat als je nu geen lade hebt

Nu denk je misschien: lekker dan, ik zou dit ook wel willen. Maar jij hebt een losse oven of je hebt er een waar geen lade onder zit. Er is gelukkig wel een manier om dit op te lossen. Je hebt namelijk de mogelijkheid om er een los te bestellen en die onder je oven te monteren. Dat werkt heel goed als je een ingebouwde oven hebt of de vrijstaande geen lade heeft. Moet je misschien wel iemand even lief aankijken om het af te maken, maar daar kun je dan gelijk, als dank, een lekker warm gerecht voor bereiden.