Health

Dit gebeurt er als je elke dag lauw water met citroen drinkt

lauw-water-citroen-drinken

We hadden eerder al ontdekt dat lauw water drinken op een lege maag ontzettend veel gezondheidsvoordelen heeft. Voeg daar nog een half citroentje aan toe en je hebt helemaal een feestje voor je lichaam gecreëerd. Het is misschien even wennen die zure smaak, maar dat weegt niet op tegen alle pluspunten.

Voordelen lauw water met citroen drinken

Citroenen zitten mega vol met belangrijke voedingsstoffen. Denk daarbij onder andere aan Vitamine B, Vitamine C, ijzer, magnesium en vezels. Een halve lemon uitgeknepen in je glas water, bevordert al de spijsvertering. Volgens Harper’s Bazaar kan het ook de werking van ons maagzuur versterken, waardoor je eten sneller verteert. Daarnaast schijnt het te helpen tegen een opgeblazen gevoel ,versterkt het je immuunsysteem en voorkomt het verstoppingen. Klinkt goed toch?

Heb je veel last van maagzuur omdat je bijvoorbeeld zwanger bent? Let er dan wel een beetje mee op. Het kan namelijk ook zorgen voor oprispingen. Daarnaast is citroenzuur niet bepaald aantrekkelijk voor je tandglazuur. Sla daarom van tevoren wat rietjes in zodat het zo min mogelijk je tanden beschadigd. Twijfel je sowieso of het wel oké voor jouw lichaam is? Raadpleeg dan altijd een voedingsdeskundige.

voordelen-lauw-water-citroen

Resultaten van dit zure drankje

Citroenwater is een eenvoudige en gemakkelijke drank om te maken en te drinken. Met je brakke ochtendkoppie heb je het drankje zo in elkaar geflanst. Vind je alleen een citroentje in je ochtendglas wat heftig? Combineer het dan met wat aardbeien of gember. Dat laatste zou ook nog eens een bloeddrukverlagende werking kunnen hebben. Tevens is de vitamine C in deze gele vrucht ook mega goed voor je huid. Toch zou zou je dit niet alleen maar merken als je een glas citroen water drinkt.

Vul dit tekort bijvoorbeeld aan met de dagcrème van Kruidvat met Q10 en Vitamine C. Water drinken is natuurlijk altijd goed voor je. Het kan helpen om gifstoffen uit je lichaam af te voeren doordat je vaker moet plassen. De antioxidant in deze zure vrucht helpt je enzymen opgang, waardoor je lever beter functioneert. Let wel op: daarvoor moet je zo’n 5 liter citroenwater drinken en dat is natuurlijk alles behalve dan gezond. Gebruik het daarom als een aanvulling, maar blijf ook gewoon je twee stuks fruit per dag eten.

citroen-sap-lauw-water