lauw-water-lege-maag-drinken
Life & Health

Dit gebeurt er als je lauw water op een lege maag drinkt

Fit blijven: dat willen we allemaal. Je kunt natuurlijk op je voeding letten en onze 5 tips gebruiken om snel af te vallen. Of je kan de methode van Lot Beukers gebruiken die je juist leert afvallen zonder dieet. Afijn, het blijft een ding dat fit worden en afvallen. Zo gemakkelijk is het allemaal niet. Toch is deze tip echt wel ‘easy peasy’ om vol te houden. Je dag beginnen met lauw water heeft enorm veel gezondheidsvoordelen.

Glas lauw water nemen

Via onze grote broer Manly kwamen we achter de gezondheidsvoordelen van lauw water drinken. Wist je bijvoorbeeld dat je hierdoor gewicht kan verliezen? Het helpt bij het verbranden van meer vet en zorgt ervoor dat je lichaam meer inspanning levert om gewicht te verliezen. De lever is het centrum van het metabolisme en een glas warm water in de ochtend kan de werking ervan verbeteren.

De dag beginnen met een lauw water werkt daarnaast ook als een goede spoeling voor je darmen. Gisteren iets teveel McDonald’s gegeten? Het warme of hete water helpt jouw een beetje bij het verwijderen van vettigheid. Nu moet je dit natuurlijk wel met een korreltje zout nemen. Het verdwijnt natuurlijk niet als sneeuw voor de zon dat hamburgertje in je buik, maar goed is het wel voor je lichaam.

lauw-water-drinken-gezondheid

Goed voor huid en haar

Hydratie is natuurlijk hét keyword voor een stralende en gezonde skin. Bye bye droge huid. Een glas water met een partje limoen of citroen op een lege maag, zorgt nog voor een extra boost. Kun je dat kopje koffie in de ochtend prima mee vervangen. Al die vitamine C zorgt ook nog een keer voor een gezonde collageen vorming, waardoor je huid jonger en stralender wordt.

Lauw water is trouwens niet alleen om te drinken. Heb je bijvoorbeeld last van je keel, of heb je pijn in je mond na een tandartsbezoek? Dan kan je gorgelen met lauw water met daarin een theelepel zout erin opgelost. Deze methode verdooft de pijn en geeft verlichting in de mond.

lauw-water-dag-beginnen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!