Leukste escape rooms Nederland
Media & Entertainment

5x de leukste Escape Rooms om te doen met je vriendengroep

De eerste escape room in Nederland werd in 2013 geopend. Sindsdien schieten de escape rooms als paddestoelen uit de grond. Niet zo gek, want de activiteit waarbij je met een groep mensen uit een kamer moet ontsnappen is super spannend en zorgt vaak voor hilarische momenten. Tegenwoordig is er voor elk thema wel een escape room te vinden: variërend van Harry Potter tot een wijnproeverij. Hou jij wel van een beetje spanning en sensatie? Wij zochten de 5 leukste Escape Rooms van dit moment voor je uit. 

1.De ‘Meisjeskamer’ uit Bunschoten

Deze super spannende Escape Room vertelt het verhaal van een jong weesmeisje dat niets liever wil dan een eigen slaapkamer om in te spelen. Ze ontmoet een aardige man die haar onder zijn hoede neemt en haar een prachtige eigen kamer vol speelgoed geeft.

Helaas blijkt deze droom al snel te veranderen in een nachtmerrie. De man is namelijk niet zo aardig als hij lijkt. Aan de deelnemers de taak om het meisje weer uit haar horrorkamer te bevrijden. Deze Escape Room is met recht eng te noemen, al is het alleen al omdat hij alleen voor 18+ beschikbaar is. Niet zo gek dat hij volgens de reviews zorgt voor ’tranen van angst’.

2. Harry Potter in Alkmaar

We schreven er al eerder een blog over, want deze Harry Potter Escape Room móet je gedaan hebben. Zelfs voor de mensen die niets met Harry Potter hebben is deze magische Escape Room een super leuke ervaring.

De Escape Room is gemaakt voor 2 tot 8 spelers en bedoeld voor alle leeftijden. Uiteraard leer je hier je magische krachten te gebruiken om alle raadsels van de Zweinstein kamer op te lossen. Met een beetje geluk kom je ook nog Albertus Perkamentus himself tegen.

3. The Vault in Amsterdam

Een goede tip van Reisleven: the Vault is de enige Escape Room waar je niet moet ontsnappen, maar juist moet inbreken. In de Beurs van Berlage in Amsterdam staat een kluis met een object waarmee je oneindig energie kan opwekken. In deze tijden een schat van onbetaalbare waarde.

Het thema van The Vault gaat over Nikola Tesla, een van de beroemdste uitvinders ter wereld. Bijzonder aan deze kamer is dat het geen traditionele Escape Room is, maar een ‘immersive theatre experience’. Ook goed om te weten: hij is alleen in het Engels beschikbaar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sherlocked (@sherlocked)

4. Wijn drinken in Parijs

Ben jij niet zo van de horror, maar meer van de borrel? Bezoek dan eens een Escape Room in de wijnhoofdstad van Europa: Parijs. Hier organiseren ze zogenaamde ‘Wine Games’ waarbij je alleen kunt ontsnappen als je alle wijnen op de juiste manier weet te proeven. Dus gooi wat kleren in je twee xl koffer en boek een tripje naar Parijs.

Je ontsnapt namelijk alleen uit de kamer als je kunt raden welke wijn achter welk slot verborgen zit. Dit vraagt om heel veel proeven, wat je uiteindelijke vermogen om de juiste keuze te maken niet ten goede komt. De winnaar die het snelste de juiste wijn proeft wint een lekkere fles wijn om mee naar huis te nemen. Zo borrel je borrel je thuis nog even lekker verder.

5. Bloody Mary in Amersfoort

Toe aan nog meer doodenge ervaringen? Dan is de Bloody Mary Escape Room iets voor jou. De kamer gaat over de beroemde legende van Bloody Mary, de wraakzuchtige non uit een klooster. Als je om middernacht voor een spiegel gaat staan en drie keer ‘Bloody Mary’ zegt, dan zou de bloedige geest verschijnen en je nooit meer met rust laten…

In de kamer onderzoek je wat er is gebeurd met je oude klasgenootje Amy. Samen met Amy speelden jullie ooit het Bloody Mary spel, maar zij is hierna spoorloos verdwenen. Krijg je al een beetje kippenvel? Gelukkig kan je ervoor kiezen om het spel 3 niveaus te spelen: spannend, eng en supereng. Voor ieder wat wils dus. De Escape Room is te boeken voor minimaal 2 en maximaal 6 personen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rock City Escape (@rockcityescape)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!