7 leukste kerstmarkten
Shopping

7x de leukste kerstmarkten in Nederland, België en Duitsland

De adventskalender voor je kat is binnen, nu de rest van je kerstdecoraties nog. Gelukkig staat Nederland dit jaar weer vol met de leukste kerstmarkten. Zin in een dagtrip? Dan kun je ook bij onze zuiderburen terecht. Lees onze tips voor de 7 leukste kerstmarkten van dit jaar. 

1. Country Christmas Fair Utrecht

Kan je niet wachten tot de kerst? Ga dan met gierende banden naar de Country and Christmas Fair bij Kasteel de Haar. Eens per jaar toveren ze dit prachtige kasteel om tot een echt kerstparadijs. Volgens de organisatie zelf is de fair ‘de grootste, mooiste en meest gevarieerde Kerstfair van de Benelux’.

Wandel langs de vele kraampjes op het terrein terwijl je geniet van een glühwein en poffertjes. Met een beetje geluk ontmoet je hier ook de Kerstman himself. ‘S avonds verlichten honderdduizenden kerstlampjes het terrein. En dat is niet alles: de fair wordt elke avond afgesloten met een heuse water- en lichtshow.

Datum: 22 t/m 27 november 2022

7 leukste kerstmarkten Utrecht

2. Magisch Maastricht

Ieder jaar wordt het plein in de binnenstad van Maastricht omgetoverd tot een magisch winterparadijs. Naast kraampjes met kerstaccesoires is er ook voor de kinderen veel te doen. Schaats bijvoorbeeld een rondje op de grote ijsbaan of neem een ritje in het reuzenrad.

Kenmerkend aan de kerstmarkt in Maastricht zijn de houten huisjes met rode daken. Lopend over de kerstmarkt ruik je de zoete geur van glühwein en gepofte kastanjes. Voor de liefhebbers van luxe en sfeervolle kerstmarkten is Maastricht zeker een aanrader.

Datum: 26 november t/m 31 december 2022

7 leukste kerstmarkten maastricht

3. Kerstmarkt Valkenburg

Van Maastricht reizen we door naar Valkenburg, de ‘European City of Christmas 2018’. Het stadje aan de Geul neemt kerst erg serieus.
Naast de kerstmarkten in de stad zelf, bezoek je hier namelijk ook diverse kerstmarkten onder de grond.

De ondergrondse kerstmarkt bevindt zich in het gangenstelsel van een mergelgrot. Hier loop je langs kraampjes met kerstartikelen en diverse hapjes en drankjes. Langs de route staan sculpturen die het kerstverhaal uitbeelden. Een bijzondere en unieke ervaring, die je alleen in Valkenburg vindt.

Datum: 18 november 2022 t/m 8 januari 2023

7 leukste kerstmarkten valkenburg

4. Ice Village Amsterdam

Ook onze hoofdstad hult zich in de kerstsfeer. Voor het Rijksmuseum ontvouwt zich elk jaar een winterlandschap compleet met een grote ijsbaan en meer dan 40 stands.

Wat ons betreft is de Ice Village het ideale decor voor een romantische date. Zwier en zwaai op je schaatsen over het sfeervol verlichte ijs. Aansluitend drink je een warme glühwein in het café ernaast. En ook aan je Instagram is gedacht: met het uitzicht op het Rijksmuseum is de ijsbaan dé plek voor een kerstige selfie.

Datum: 14 t/m 26 december

7 leukste kerstmarkten amsterdam

5. Royal Christmas Fair Den Haag

Heerlijk eten, gezellige muziek en een overdosis kerstlampjes: op de Royal Christmas Fair in Den Haag vier je kerst met een grote K. Twee weken lang staat het historisch hart van Den Haag bol van de gezellige kraampjes, kerstkoortjes en vuurkorven.

De kerstman komt ook op deze markt graag op bezoek. Hij neemt zelfs zijn eigen arrenslee mee. Leuk voor de kinderen (en stiekem ook voor de volwassenen). Zing je liever kerstliedjes? Dan zijn de Christmas Sing Along en Gospel Night iets voor jou. Het hele programma vind je op de website.

Datum: 8 t/m 23 december 

7 leukste kerstmarkten Den Haag

6. Kerstmarkten Düsseldorf

Krijg je maar geen genoeg van de kerstmarkten? Steek dan de grens over naar Düsseldorf. De kerstmarkten beginnen hier eerder dan in Nederland en lopen meestal door tot de kerstdagen. De Duitse stad heeft maar liefst zes kerstmarkten op loopafstand van elkaar. Op de markten vind je Duitse delicatessen als diverse soorten worst, bier, flammkuchen en knoedels. Daarnaast zijn er diverse kraampjes en attracties.

In het weekend zijn de markten erg druk. Probeer daarom om doordeweeks te gaan. De markten zijn over het algemeen tot 20.00 te bezoeken.

Datum: 17 november t/m 30 december

7 leukste kerstmarkten dusseldorf

7. Gentse Winterfeesten

De naam zegt het al: in het Belgische Gent is de Kerstmarkt één groot feest. Naast de honderden kraampjes vind je hier namelijk ook muziek, chalets en attracties voor kinderen.

Nieuw dit jaar is de rolschaatspiste van 400 m2, de grootste mobiele rolschaatsbaan in België. Door de traditionele ijsbaan te vervangen door een rolschaatspiste bespaart Gent zo’n 24.000 kWh aan elektriciteit. Bovendien is rolschaatsen ook nog eens keileuk. Dus rol, don’t walk naar de Gentse Winterfeesten dit jaar!

Datum: 8 t/m 31 december 

7 leukste kerstmarkten Gent

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!