leukste vintage winkels Nederland
Style

De 5 leukste vintage winkels in Nederland om te shoppen

Het leuke aan vintage winkels is natuurlijk het vinden van bijzondere pareltjes! Elk item is uniek en er is een grote kans dat je niet dezelfde kleding draagt als je studiegenoot of collega. Vintage pieces zijn vaak veel leuker, maar waar vind je die unieke vintage pieces?

De leukste vintage winkels in Nederland

Wat is er leuker dan shoppen in vintage winkels?  Zo’n dure designer tas, die ineens in een vintage winkel spotgoedkoop blijkt te zijn na een aantal jaartjes. Elk item is uniek en er is een grote kans dat je niet dezelfde kleding draagt als je studiegenoot of collega.

Vintage pieces zijn vaak veel leuker, maar waar vind je die unieke vintage pieces? Dit zijn de 5 mooiste vintage winkels in Nederland!

1. VNTG the label in Leiden

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marieta Hoek (@vntglabel)


Deze leuke shop zit in het gezellige Leiden. De shop is niet groot maar heeft wel een breed assortiment, ook verkopen ze online prachtige vintage kleding. De shop is gelegen in Leiden.

Het is niet de grootste vintage winkel, maar het assortiment is onwijs divers. Geen zin om naar Leiden te gaan? Je kan ook online shoppen bij VNTG label. Zeker een bezoek waard! Adres: Breestraat 142 Leiden

2. Roxy ’79 Vintage in Utrecht

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roxy’79 Vintage (@roxy79vintage)


Een leuke vintage winkel aan de Nachtegaalstraat in het gezellige Utrecht. Hier vind je vooral hippie kleding uit de jaren 6o of een funky fit uit de 90’s. Bij Roxy ’79 werkt een heel leuk team die elke dag weer hun best doen om de winkel een succes te maken!

Eigenaar Sophie van Oirschot heeft een grote liefde voor vintage én duurzaamheid. Ze hoopt recyclen en duurzaamheid gangbaar te maken. Adres: Nachtegaalstraat 36 Utrecht

3. Laura Dols in Amsterdam


Een pareltje onder de vintage winkels. Dit lieve winkeltje is al 45 jaar gevestigd in de Amsterdamse Negen Straatjes en is zeer bekend onder de echte modeliefhebbers. Wat je hier kan vinden bij Laura Dols? In deze prachtige vintage winkel vind je gala- en cocktailjurken uit Hollywood.

Ook scoor je hier mooie onderjurken, handschoenen, petticoats en handgemaakte jaren 20-hoofdbandjes. Adres: Wolvenstraat 7 Amsterdam

4. Jutka & Riska in Amsterdam en Haarlem

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JUTKA & RISKA (@jutkariska)


Een bekende vintage winkel is Jutka & Riska heeft een groot aanbod. De shop is opgericht door Jutka & Riska. De dames hebben inmiddels al vier winkels: twee in Amsterdam, een in Haarlem en eentje in Antwerpen.

De dames hebben inmiddels ook zelf ontworpen kleding uitgebracht. De rekken hangen vol met sieraden, spijkerstof, leren jasjes en zonnebrillen. Adres: Grote Houtstraat 160 Haarlem

5. Dearhunter Vintage in Rotterdam


Dagje in Rotterdam? Check dan vooral vintage boetiek Dear hunter Vintage in het altijd gezellige Rotterdam. Je kan hier prachtige items vinden uit de jaren zestig tot tachtig. Alles hangt lekker gesorteerd op prints én kleur.

Fun: Je kan er ook plaatsnemen in de kappersstoel. Dat is nog eens een win-win situatie. Adres: Eendrachtsweg 55A Rotterdam

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!