Food & Drinks

Dit gebeurt er met je lichaam als je te weinig water drinkt

lichaam-weinig-water-drinkt
Foto: Freepik

Heb je de laatste tijd last van duizeligheid, suf en moe zijn, hoofdpijn of een droge mond? Dan kan het zijn dat je te weinig water binnenkrijgt. Water drinken is echt een basisbehoefte, zonder overleven we niet als mens. Toch gebeurt het soms dat je druk bent of dat je het simpelweg vergeet. Dit kan natuurlijk gebeuren, maar dat heeft wel veel effect op jouw lichaam. Bij deze leggen wij jullie uit wat te weinig water drinken doet met je lichaam. Zodat je hierna altijd genoeg water zal blijven drinken.

Gevolgen van te weinig water drinken

Wanneer je te weinig water drinkt zul je dit meteen op die dag gaan merken. Je krijgt hoofdpijn en je bent stukken minder energiek dan normaal. Maar naast deze twee gebruikelijke gevolgen, zijn er een aantal gevolgen die je misschien niet zou verwachten. Als je op lange termijn water blijft overslaan kun je last krijgen van serieuze problemen, zoals blaasontstekingen of nierproblemen. Bij vochtverlies van 4 tot 6 procent van je lichaamsgewicht kan het zelfs leiden tot hartproblemen of een verhoogde hartslag.

Het werkt namelijk zo: jouw bloed bestaat voor 94% uit water, wanneer je genoeg water drinkt. Als dit niet het geval is, zal je bloed verdikken en daardoor ontstaan al deze problemen. Ook zullen je hersenen hierdoor minder voeding krijgen, waardoor je minder goed kan focussen of je dingen veel gaat vergeten. Door genoeg water te drinken heb je minder last van stemmingswisselingen, zal je ’s nachts beter slapen en zijn de risico’s op bovengenoemde narigheden stukken minder.

lichaam-weinig-water-drinkt-

 Hoe kun je makkelijk water drinken

Nou zijn de manieren om genoeg water te drinken erg makkelijk. Wij lichten hier een paar tips uit, maar voor het gehele artikel kan je ons artikel lezen over hoe je voldoende water binnenkrijgt. Het is sowieso belangrijk dat je wakker wordt en naar bed gaat met een glas water. Zo heb je in de ochtend genoeg water binnen gekregen en hou je de vochtbalans in je lichaam ’s nachts in balans.

Daarnaast is het altijd handig om een flesje bij de hand te hebben. En doe eens wat fruit in je water, zodat het lekkerder smaakt. Met deze tips moet het wel goed komen, aangezien de gevolgen van te weinig water drinken erg onprettig zijn.