Food & Drinks

Dit zijn de 6 best betaalbare wijnen van de Lidl

best-betaalbare-wijnen-lidl

Ben jij dit jaar de ”gelukkige” die het kerstdiner mag gaan regelen? Dan kunnen we ons voorstellen dat je tussen nu en kerst voorlopig nog even droog brood eet. Boodschappen zijn tegenwoordig peperduur. Gelukkig hebben wij dé oplossing voor je als het op drank aankomt. Lidl verkoopt naast hun mega goedkope nagelstudioset en voordelige sapcentrifuge ook mega goede witte en rode wijn voor een prikkie. Wij hebben de 6 beste varianten voor je op een rijtje gezet.

Goedkoop aan de wijn met Lidl

Als wijnkenner word je misschien al helemaal duizelig bij de combinatie van wijn en Lidl. Maar hé waarschijnlijk heb jij je trots toch even opzij gezet, want anders had je nooit op dit artikel geklikt. Nederlanders zijn tenslotte koopjesjagers. Maar dat hoeft uiteraard niet te betekenen dat we dan ook meteen voor minder gaan. De prijs zegt daarnaast niet altijd wat over de kwaliteit.

Bij de Lidl komen deze onderstaande 6 witte wijnen het beste uit de test volgens Master of wine Richard Bampfield. En als hij het zegt, dan moet het uiteraard wel goed zijn! Dit is namelijk de hoogst haalbare internationale titel op wijngebied. Om Master of Wine te worden moet je jaren met je neus tussen de boeken zitten. Hoewel het geen academische graad is, wordt er wel enorm veel van je geëist op het gebied van theoretische, praktische, technische en commerciële kennis.

witte wijn lidl

1. Chardonnay Coonawarra €4,69

Een heerlijke Chardonnay met een licht tropische smaak van meloen en licht gekruid eiken. Dit wijntje past ontzettend goed bij vette vis zoals zalm of tonijn maar ook bij een vegetarisch gerecht zal hij heerlijk smaken. Volgens Master of Wine Richard Bampfield heeft hij een goede balans en smaak.

2. Chardonnay Colombard  €3,49

Heb jij wel wat verfrissing nodig nadat alle irritaties op tafel zijn gegooid tijdens het kerstdiner? Kies dan voor deze Chardonnay Colombard Lidl wijn met accenten van limoen, mandarijn en perzik. ’’Rijp, tropisch fruit. Verfrissend, droog en ongecompliceerd’’, aldus Richard. Klinkt goed toch?

witte-lidl-wijn

3. Chenin Blanc €2,99

De Chenin Blanc is een zacht Zuid-Afrikaanse droge witte wijn met een lichtbloemig tintje. Houd je niet van zoete wijn? Dan is deze droge wijn perfect aan jou besteedt. De wijnmaster noemt hem: ‘Correct in elk opzicht’.

4. Chevalier De Fauvert Pays D’oc €2,99

Zeg deze wijnnaam maar is in je beste Frans. Bonne chance! Waar we je minder succes mee hoeven te wensen is het opdrinken van deze heerlijke rode wijn. Daar is namelijk geen moeite voor nodig. Wat Richard hierover zegt? ‘’Goede, frisse, pruimige neus. Uitstekende fruitdefinitie en versheid. Goede, authentieke Merlot. vrij licht’’. Paniek in huis omdat de kurkentrekker kwijt is? Wij hebben dé tip voor jou om een wijnfles op te maken zonder een kurkentrekker. 

5. Fairtade Shiraz  €3,99

De Lidl zelf schrijft over de Fairtrade Shiraz wijn: sympathiek voor mensen, arbeidsomstandigheden en natuurlijk. Kijk, dat moet we hebben! Deze wijn is zacht, mild, pruimig en heeft een lichte specerij.

rode-wijn-lidl

6. Shiraz Australia €2,99

Een heerlijk toegankelijk wijntje voor als je niet zo’n zware rode wijn drinker bent. Richard omschrijft hem als: ’Rijk, rijp fruit, kruidig, zoet fruitig met een droge afdronk’’. Deze Lidl wijn komt uit het Zuidoosten van Australië en is lekker zoet, fruitig en kruid van smaak. Lekker bij een stukje gegrild vlees. Helemaal kapot na je etentje maar heb je nog wel wat wijn? Ga dan heerlijk ontspannen in bad met deze geweldige wijnhouder. Je hebt het verdiend!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!