Food & Drinks

Lidl’s experiment: Vega tussen het vlees om carnivoren te verleiden

lidl-experiment-vegaproducten-vlees

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat vleesvervangers tot één van de belangrijkste foodtrends van 2023 behoren. Steeds meer mensen eten minder vlees. Ook wordt een biefstukje of speklapje langzaam iets duurder. Als je opzoek naar een burgertje voor op de barbecue, kan het best zo zijn dat je bij de Lidl in slechts één handbeweging voor de vega optie kunt kiezen. Deze discounter legt namelijk de vier best lopende vleesvervangers tussen het echte stukje ‘meat’ in de koeling. 

Vleesliefhebbers aantrekken om vega te kiezen

Boodschappers die normaal een grote boog om het vega schap lopen, hoopt de Lidl toch aan te trekken met dit experiment. Nu.nl schrijft dat niet alle vleesvervangers naast het vlees komt te liggen.

Het gaat in eerste instantie om vegan rulgehakt, de vegan schoarmaschnitzel, de vega burger en de vegetarische kipstukjes. Vooral met die laatste zijn we bij Womanly bekend, want al eerder proefden wij de fake kip van Taste Like Chicken die net zo goed smaakt als echte kip.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NU.nl (@nu.nl)

Dagje zonder vlees

Bij de Lidl verkopen ze niet alleen heerlijke Rituals dupes, maar hebben ze ook nog eens goede vleesvervangers. Chantal Groenee van Lidl zegt het volgende over dit experiment aan Nu.nl: ”ons doel is dat onze klanten zien hoe makkelijk en lekker het is om af en toe een dagje geen vlees te eten en zo onze impact op het klimaat te verkleinen”.

Nog een fijne bijkomstigheid: consumenten zien zo in één oogopslag dat vleesvervangers zelfs goedkoper zijn dan vlees. Kijk dat soort tips hebben we nodig als we flink willen besparen op boodschappen. Na 3 maanden gaat de Lidl kijken wat het effect is geweest. De discounter wil over 7 jaar dat minstens 50 procent van de verkochte eiwitten van plantaardige afkomst is. Nu is dit 38 procent plantaardig en 62 procent bevat dierlijke eiwitten.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!