Lidl

Himalaya zoutlamp van Lidl vermindert stress voor een tientje

lidl-himalaya-zoutlamp-vermindert-stress
Himalaya zout vermindert stress in het dagelijkse leven (Afbeelding: Lidl)

Overal kun je tegenwoordig wel een zoutkristallenlamp kopen. Van een spirituele winkel tot bij de supermarkt om de hoek. Hij staat niet alleen mooi in je huis, maar deze parel heeft ook nog eens mega veel gezondheidsvoordelen. Discounter Lidl heeft de lamp ook in zijn assortiment voor een spotprijsje. Voor een tientje is deze roze topper namelijk helemaal van jou. 

Wat is een zoutlamp precies?

Een Himalaya zoutlamp is volgens Linda.nl een brok zout uit het Himalayagebergte met een gat in het midden. Hierdoor kan je hem dus  gebruiken als lampje. Er zijn ook varianten waarbij je een waxinelichtje middenin. Door de kleur van het zout ontstaat er een mooi en warm roze licht. Hij verlicht niet de hele ruimte, maar is wel prima te gebruiken als nachtlampje of sfeermaker.

Teveel zout in je eten is natuurlijk niet zo goed, maar toch kan deze specerij wel voordelen met zich meebrengen. Zo heeft een snufje zout in je koffie een magisch effect op de smaak. De zoutlamp van de Lidl heeft ook behoorlijk wat pluspunten.himalaya-zoutlamp-voordelen

SHOP NU VOOR 9,99

Gezondheidsvoordelen van de Himalaya zoutlampen

Keiharde bewijzen zijn er nog niet gevonden, maar veel mensen zweren bij de effecten van een zoutlamp. Ten eerste zou het warme licht van de lamp je stress verminderen. Hierdoor kan je zelfs in de hitte veel beter kan slapen. Het inademen van zoutdeeltje kan ook helpen bij het afbreken van slijm, waardoor je beter kan ademen. Daarnaast trekt de lamp verontreinigende deeltjes uit de lucht aan waardoor de luchtkwaliteit in je huis verbetert.

Je kunt hem het beste neerzetten op een plek waar je veel tijd doorbrengt. Dan heb je veel profijt van de ontspannende effecten. Wel belangrijk om deze roze knaller buiten bereik van huisdieren te houden. Ze zijn namelijk giftig als ze door dieren worden gelikt. Ook goed om te weten: de zoutlamp kan flink gaan ‘zweten’ en vocht afgeven bij een hogere luchtvochtigheid. Zet hem dus niet op je allermooiste tafeltje neer.

zoutsteen

LIVARNO home Zoutkristallenlamp van de Lidl

Deze topper is handgemaakt van massief zoutkristal en de basis van acaciahout. Hij is alleen geschikt voor binnen en kan dus niet in de tuin worden neergezet. Bij de stroomkabel zit een handige schakelaar. Met een gewicht van 2.1 kilogram kan je hem prima naar een andere ruimte verplaatsen. In de lovende reacties op de product site kunnen we al lezen dat veel mensen blij zijn met de prijs/kwaliteitsverhouding.

Voor een klein bedrag van 10 euro heb jij hem namelijk op je nachtkastje staan. Dat is een korting van maar liefst 33 procent in vergelijking met de oude prijs. Hij is alleen te verkrijgen via Lidl.nl en wordt binnen 3 dagen geleverd.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

SHOP NU VOOR 9,99