Living

Met deze slimme lifehacks branden je kaarsen wel mooi op

lifehack-kaarsen-mooi-opbranden
Een kaars perfect opbranden doe je zo (Foto: Freepik)

Als het buiten donkerder wordt, zetten wij graag de kaarsjes aan. Wij hadden laatst de XXL panterprint geurkaars van de Action ontdekt. Dit blijkt een dupe te zijn van de Baobab van 215 euro. Deze ziet er net zo mooi uit en ruikt ook nog eens heerlijk. Helaas komt het vaak voor dat een kaars niet mooi opbrandt. Soms ontstaat er dan zo’n gat in en is hij helemaal uitgehold. Dan begint ie ook nog een keer te lekken; dubbel pech. Superzonde, want vaak zijn die rakkers best duur.

Kaarsen mooi laten opbranden

Ze aanzetten is geen hogere wiskunde, maar het mooi opbranden blijkt lastiger te zijn. Als je hem niet lang genoeg laat branden, kan er een dikke ring van kaarsvet langs het glas ontstaan. Dat wil je niet!

Je kan er natuurlijk met een pen in poeren of aan de slag gaan met een mesje, maar dit kunstwerkje zal geen hoog cijfer krijgen op de knutsel school. Wil je waar voor je geld en alles eruit halen? Snappen wij maar al te goed! Womanly heeft daarom een aantal tips om een rijtje gezet hoe je zo lang mogelijk van jouw wax stukjes kan genieten.

1. Aluminiumfolie gebruiken

We zagen deze geweldige Lifehack op Linda.nl en hij schijnt echt perfect te werken volgens hun. Vouw een stukje aluminiumfolie om de rand en laat al het kaarsvet smelten. Vervolgens haal je het stukje folie eraf. Wij hebben altijd een stukje van dit keukenmiddeltje in huis. Laatst kwamen we er namelijk achter dat een balletje aluminiumfolie in de vaatwasser wonderen doet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lucy P (@lucyparts)

2. Het lontje kort houden

Het lontje van ’the candle’ moet eigenlijk niet langer zijn dan een halve centimeter. Hierdoor zal je kaars namelijk minder gaan smoren. Pak de schaar erbij als hij toch te lang is. Je kunt hem gemakkelijk korter knippen.

kaars-opbranden

3. Op het juiste moment uitblazen

Is je planning 360 graden omgegooid en ga je ineens naar buiten met je romantische date terwijl je de kaarsjes net had aangezet? Tja, dan snappen we dat je ze als de wiedeweerga moet uitblazen. Toch is dit niet zo heel best. Als je alle tijd hebt om van ze te genieten, blaas hem dan pas uit op het moment dat de hele bovenlaag is gesmolten. Dan voorkom je dat er zo’n lelijk gat ontstaat. Als je dit altijd blijft doen, dan brandt de toplaag in zijn geheel. Je mooie kaars brandt dan weer gewoon netjes op zoals jij wil.

4. Tocht vermijden

Heb je alle deuren en ramen openstaan? Dan kan het best zo zijn dat het vlammetje van de kaars van richting verandert door dit briesje volgens Bedrock.nl. Vind je het juist heerlijk als het even lekker doortocht? Draai je hem dan zo nu en dan.

kaars-goed-opbranden

5. Niet te dicht bij elkaar zetten

Het staat altijd zo gezellig als ze dicht bij elkaar staan. Toch is dit niet heel handig. De warmte van de ene kaars kan de andere namelijk laten smelten. Zorg ervoor dat er voldoende afstand tussen alle wax stukjes zit.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!