
Deze goddelijke limoncello bananabread moet je echt eens proberen
Bananabread, wie is er niet gek op? Zelfs als je niet zo van bananen houdt lust je die meestal wel een cake met banaan erin. Wij hebben een vriend die altijd bezig was met zelf drankjes maken en dus ook limoncello ging uitproberen. Dat lukte wonderwel heel goed. Maar om het steeds te drinken werd wat teveel. Dus werd er een variatie op Bananabread bedacht met limoncello erin. Dit wil je maken!
Wie lust er nu geen Limoncello
Na de Aperol Spritz kwam vorig jaar steeds meer de Limoncello Spritz op de kaart te staan. Zeker net zo lekker. Grote kans dat jij dus ook een fles in huis hebt staan. Het is tenslotte puur ook lekker na een Italiaans etentje. Dan moet ie wel goed koud zijn. Wij kregen het recept dus om het te verwerken in een Bananabread. En echt, wat is die lekker. Niet zo’n cake waarvan je stevige plakken snijdt, maar lekker zacht en wat vettig. Daar maak je vrienden mee.
Iedereen heeft regelmatig bananen in huis die eigenlijk te rijp zijn om te eten. Je kunt ze natuurlijk in een Smoothie verwerken maar daar wil je niet altijd banaan in hebben. Dus zijn ze perfect voor in een Bananabread. Hoe rijper hoe beter. Wij geven eerlijk toe dat we ze daarom regelmatig kopen om ze hiervoor lang te laten rijpen.

Wat heb je nodig voor een Bananabread met Limoncello?
Natuurlijk moet je een mixer of keukenmachine hebben en een cakevorm van 24 cm. Daar doe je bakpapier in zodat het niet blijft plakken in je vorm. Wij hebben iets van het deeg in kleine mini cupcake vormpjes gedaan en die werden ook heel lekker. Daarom werd de cake natuurlijk iets minder hoog. Het maken duurt 15 minuten en de oventijd is 50-60 minuten.
- 125 gram gesmolten boter
- 100 gram kristalsuiker
- 50 gram lichte basterdsuiker
- 1 el vanillesuiker
- snuf zout
- 2 eieren
- 4 rijpe bananen
- rasp en sap van 1/2 citroen
- Scheut limoncello (beetje op gevoel)
- 200 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖
Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!
Zo maak je deze lekkernij:
- Verwarm de over voor op 175C (elektrisch) of 155C (hete lucht).
2. Klop alle suikers, zout en boter tot een romig mengsel
3. Klop de eieren er 1 voor 1 door
4. Prak de bananen en klop er het citroenrasp- en sap en de limoncello door zodat het een niet te waterig mengsel is.
5. Klop dit bij het boter mengsel.
6. Meng de bloem, bakpoeder en baking soda door elkaar en schep door het bananenmengsel.
7. Vul de cakevorm hiermee.
8. Bak in 50 minuten tot een uur gaar. Een prikker moet er droog uit komen.
Als je ook kleine cakejes wilt maken haal deze dan na 25-30 minuten uit de oven.