loft-fatima-moreira-de-melo
Living

Fatima Moreira de Melo woont in prachtige open loft in Rotterdam

Vind je het heerlijk om binnen te kijken bij BN’ers? Wij begrijpen je helemaal. Zo namen we al eerder een kijkje in de luxe villa van Josh Veldhuizen en de kleurrijke woonboerderij van Romy Boomsma. Deze week reizen we af naar Rotterdam voor een blik in de prachtige lichte loft van Fatima Moreira de Melo. Wat een heerlijk optrekje om in te wonen.

Interieur van Fatima Moreira de Melo

De 44-jaroge oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo is een echt multitalent. Na haar succesvolle carriere als hockeyster, waarbij ze een gouden medaille won op de Olympische Spelen in 2008, is Fatima regelmatig op televisie te zien. Zo deed ze onder andere mee aan de programma’s Expeditie Robinson en Kroongetuigen, en presenteerde ze samen met Olcay Gulsen een seizoen van Temptation Island. Ook is ze sinds 2016 als sportdeskundige te zien bij RTL Boulevard.

Alsof een succesvolle sport- en tv carrière nog niet voldoende is, speelt Fatima ook nog eens als professioneel pokerspeler in internationale pokertoernooien. In haar vrije tijd maakt ze zich sterk voor de adoptie van zwerfhonden die onder slechte omstandigheden in het buitenland leven. Op dit moment woont Fatima met haar vriend, de oud-tennisser en coach Raemon Sluiter, en hun hondje Lila in Hillegersberg.

Open ‘loft’ in Rotterdam

Het stel, dat al sinds 2007 samen is, heeft een drukbezet leven. Daarom wilden ze een huis dat weinig onderhoud vergt, zo vertelt Fatima in 2020 aan het programma Eigen Huis en Tuin. Doordat ze beiden veel op reis zijn, blijven de koffers vaak onuitgepakt op de vloer liggen, klaar voor de volgende trip. Het huis is minimalistisch ingericht en bestaat uit één open grote ruimte. Fatima en Raemon kozen bewust voor een strak interieur zonder al te veel poespas. De witte en zwarte meubels en roestvrijstalen keuken maken het strakke interieur af.

De lichte loft voelt als een mini-vakantie, zegt Fatima. ‘Als we allebei thuis zijn is het echt ons nestje’, vertelt ze aan Eigen Huis en Tuin. Het programma kwam in 2020 langs om hun balkon een make-over te geven. Het ruime balkon met prachtig uitzicht kreeg een metamorfose tot een gezellige zitplek met kunstgras. Ook de bank in de woonkamer is een populaire knuffelplek voor het stel en hun hond. Het huis van Fatima en haar vriend is het bewijs dat een strak ingericht huis ook heel warm kan zijn.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!