Luckiest Girl Alive
Media & Entertainment

Luckiest Girl Alive: de heftige film waar iedereen het over heeft

Met dit kouder weer op komst is Netflix dé uitkomst. Het zijn van die dagen dat je lekker op de bank wilt liggen met een goede kop koffie en een warm dekentje. Ben jij ook altijd aan het zoeken naar een goede nieuwe film op Netflix? Wellicht hebben wij dé tip voor jou. De film Luckiest Girl Alive is nu namelijk de meest besproken en best bekeken film op de welbekende streaming dienst. Het waargebeurde verhaal is ontzettend heftig, maar zeker het kijken waard!

Mila Kunis als hoofdrolspeelster

Luckiest Girl Alive is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jessica Knoll. In de thriller is hoofdrolspeelster Mila Kunis de succesvolle journaliste Ani. Helaas kampt zij met een traumatisch verleden. Een regisseur van een misdaaddocumentaire vraagt Ani om mee te werken om haar verhaal te doen over een schokkend incident dat plaatsvond toen ze nog een tiener was.

Haar wegstopte trauma komt na het delen van haar verhaal weer helemaal naar boven en zet haar leven compleet op z’n kop. De film bevat heftige beelden waarbij we Ani zien omgaan met PTTS als gevolg van een groepsverkrachting en een schietpartrij op haar school.

netflix-luckiest-girl-alive

Waargebeurde fragmenten Luckiest Girl Alive

Schrijfster Jessica Knoll maakte een jaar nadat ze het boek had uitgebracht bekend dat er een kern van waarheid in het verhaal zit. Knoll werd als vijftienjarig meisje zelf ook slachtoffer van een groepsverkrachting. Ook woont ze net als Ani buiten de stad, was journaliste en ging ze naar een kleine privé middelbare school.

Met het boek heeft ze het trauma van zich ‘af kunnen schrijven’. Niet alles is overigens waargebeurd. Zo vindt er zowel in het boek als in de film een schietpartij op een school plaats. Dit heeft de Knoll gelukkig niet zelf meegemaakt.

Waarschuwing voor erotische scènes

Uiteraard zijn we wel wat pikante scènes gewend. Zo was de erotische Netflix-thriller 365 Days een enorme hit. Deze seks scènes in de film Luckiest Girl Alive zijn echter van een ander kaliber. Volgens de touwschouwers zou er een waarschuwing moeten komen vanwege een bepaalde erotische scene die overgaat op misbruik.

Voor kijkers die iets gelijkwaardigs hebben meegemaakt kan het confronterend overkomen. Ondanks de massale kijkcijfers, scoort de film niet heel hoog op IMDb met een rating van 6.4. De film is nu dus al te zien op Netflix. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!