mamalotje-eerlijk-moederschap-instagram
Media & Entertainment

Huilenbuien en striae: Mamalotje eerlijk over moederschap

Laten we allereerst voorop stellen: we mogen in ons handjes knijpen als we één of meerdere mini versies van onszelf op de wereld hebben gezet. Helaas eindigen veel gewenste zwangerschappen namelijk in een miskraam of gaan er ontzettend veel vrouwen net als Kim Feenstra een IVF-traject in. Toch is het leven als moeder niet altijd even makkelijk en mogen we af en toe ook best een lekker potje janken of zeuren over alle ongemakken. Denk je dat je de enige bent met al die struggles? Welnee joh, Mamalotje laat jou alles eerlijk zien.

Mamalotje altijd oprecht over het moeder zijn

Als je Instagram doorscrollt, vind je tegenwoordig alleen maar beeldige foto’s van vrouwen die het allemaal zo fijn hebben met hunzelf, vrienden en familie. Hartstikke leuk hoor, maar is dit ook de werkelijkheid? Iedereen die kinderen heeft, herkent vast weleens dat het leven niet altijd ‘Instagrammable’ is. Je staat 24/7 aan en alles staat in het teken van je kroost. Spontaan een filmpje pakken of dansje doen? Dat zit er niet meer in. Toch heeft het moederschap ook hele mooie momenten waardoor je al die poepluiers, gekrijs en moeheid weer even vergeet.

‘Momfluencer’ Lotje geeft ons een kijkje op haar Instagram account mama.Lotje . Ze laat ze niet alleen maar haar lichaam zien, die compleet veranderd is na haar zwangerschappen, maar maakt ook filmpjes waar een redelijk taboe opzit. Want waarom mag je eigenlijk niet zeggen dat het ouderschap soms zwaar en saai tegelijk kan zijn? Ze spreekt daarbij ook uit dat het niet betekent dat je ondankbaar moet zijn en ook niet dat je minder van ze houdt. Maar soms is het gewoon erg saai.

Moederschap geeft ook ongemakken

Een baby 9 maanden bij je dragen is natuurlijk super mooi,  maar helaas kan dit ook later zorgen voor ongemakken. Zo heeft Lot ontzettend last van bekkenpijn (bekkeninstabiliteit).

Kinderen niet kunnen tillen, niet kunnen stofzuigen, geen lange wandelingen in het bos kunnen maken: helaas allemaal aspecten waarmee Lot te maken heeft. Momenteel is ze aan het revalideren bij A Casa Nostra: een plek waar ze jonge moeders helpen met chronische bekkenpijn.

Ontroerende woorden van Mamalotje

Natuurlijk heel moeilijk als je door het revalidatietraject je kinderen moet missen en daar maakt Mamalotje dan ook uiteraard filmpjes over. Zo ontroerde deze woorden ons ontzettend: ” Het allerkloterigste aan het moederschap: breken omdat je kind je in paniekerige tranen opbelt omdat ze je zo mist”. Het doet pijn; moeder zijn. Het is zo belachelijk hartbrekend.

En tegelijk heb ik nog nooit zoiets helends meegemaakt als de liefde van een moeder voor haar kind en andersom. Het mag er beide zijn. Het is hard werken”. Wat hebben wij ontzettend veel respect voor deze krachtige blondine. We hopen dat ze nog lang doorgaat met al die eerlijke filmpjes en snel zo goed mogelijk revalideert.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!