mariah-carey-kersthit-miljoenen
Media & Entertainment

Dit ontvangt Mariah Carey ieder jaar voor ‘All I Want For Christmas Is You’

All I want for Christmas is youuuu… zing je het in je hoofd al mee? Deze kersthit van Mariah Carey is waarschijnlijk de grootste kersthit aller tijden. Nu de kerstmarkten weer volop zijn losgebarsten ga je dit liedje ongetwijfeld heel vaak horen. Dat is goed nieuws voor Mariah, want zij verdient nog steeds elke winter miljoenen aan de hit. En dat allemaal dankzij royalties.

De kersthit van Mariah Carey

De kersthit van Mariah is een schot in de roos. Ze schijnt het nummer in slechts 15 minuten te hebben geschreven. Volgens Mariah Carey en haar schrijfpartner is het liedje zo populair geworden juist omdat het een simpele songtekst heeft. En dan te bedenken dat ze er sinds het verschijnen van de hit al miljoenen aan heeft verdiend. Dat is heel wat voor 15 minuten werk!

Hoeveel ze ermee heeft verdiend? Alleen al in Nederland zijn de royalty’s van het nummer 200.000 euro waard. In Groot-Brittannië leverde haar dit 450.000 euro op. The Economist schatte in 2017 dat ze wereldwijd al 60 miljoen dollar voor dit ene nummer heeft ontvangen. Daar kun je heel wat dure designer tassen voor kopen.

mariah-carey-kersthit

Onverminderd populair

Wij denken echter dat The Economist zuinig is met deze schatting. Het nummer wordt tijdens kerst namelijk echt overal gedraaid. Als het in Nederland al 250.000 oplevert moet het totaalbedrag een stuk hoger uitkomen. Daarnaast is Spotify natuurlijk ook nog een inkomstenbron voor de zangeres. Alles bij elkaar schatten wij haar inkomsten op zo’n 100 miljoen dollar.

Dat bedrag zal nog wel verder oplopen, want het liedje blijft onverminderd populair. Mariah Carey speelde hier twee jaar geleden slim op in met een vernieuwde videoclip van het originele lied. Het was ten slotte al zo’n 28 jaar geleden dat de originele clip uitkwam. Zelfs na bijna drie decennia blijft het wat ons betreft nog steeds een heerlijk kerstnummer.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!