Style

Zo moeder, zo dochter: de modieuze outfits van Máxima en Alexia op Prinsjesdag

maxima-alexia-outfits-prinsjesdag
Foto: BSR

De derde dinsdag van september kan maar één ding betekenen: Prinsjesdag. De dag waarop de belangrijkste plannen voor het aankomende jaar worden gedeeld. En wanneer de mooiste outfits weer uit de kast worden getrokken. En zo ook die van Máxima en voor het eerst dit jaar van Alexia. Deze ware modeprinses heeft al haar kennis gekregen van haar fashionable moeder Máxima. En dat is te zien!

Prinsjesdag op zijn best

Koningin Máxima droeg dit jaar voor het eerst geen jurk, maar een pak met een fleurige bloemenjas eroverheen van haar geliefde ontwerper Claes Iversen. Bij haar chique en opvallende look draagt ze een hoed in de vorm van een bloem in dezelfde tint als de jas van Claes Iversen. De hoed zelf is van Berry Rutjes. Voor de echte koninklijke outfit, maakt ze haar look af met handschoenen, een clutch en een ceintuur, allemaal in dezelfde roze tinten. Wij vinden het in ieder geval een te gekke frisse outfit!

Haar dochter Alexia droeg voor haar eerste Prinsjesdag een prachtige felroze jurk. Haar jurk is door de Australische ontwerper Zhivago ontworpen. Door de opvallende kleur heeft de jurk weinig sieraden nodig en is de look al snel af. Natuurlijk draagt ze er een hoofdstuk met bloemen bij en een tasje in dezelfde kleur als haar jurk. Wat leuk is aan deze jurk? Je kan hem zelf halen bij Revolve mocht je dat willen. Moet je er wel wat centen voor opzij leggen, maar dan loop je er net bij als Alexia.

alexia-prinsjesdag-outfit

Matching outfits op de Formule 1

Naast Prinsjesdag is de Koninklijke familie ook altijd te vinden op het Zandvoort Circuit voor de Formule 1. Hun outfits waren hier goed afgestemd op het regenachtige weer. Waar Koningin Máxima ging voor een blouse-jumpsuit van Max Mara, ging prinses Alexia voor een donkere denim jumpsuit van de Mango. Allebei dus stoer in pak, maar ze maakten beide wel het geheel af met schitterende sieraden. Zo zie je maar weer, mooie kleding hoeft niet duur te zijn en kan je scoren voor een prikkie.

Alexia in de jurk van Máxima

Voor haar eerste officiële werkbezoek heeft prinses Alexia een kijkje genomen in de kast van haar moeder. En de keuze die ze heeft gemaakt is uitstekend. Zij droeg hier een prachtige cold-shoulderjurk van het merk Oscar de la Renta in een donkerblauwe kleur. De bijpassende witte tas is van het merk Marina Raphael. Zelf droeg Máxima deze jurk naar de Global Entrepeneur Summit 2019 in Den Haag. Toen bewees de jurk al dat economische onderwerpen aantrekkelijker worden in een vrolijke jurk.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!