mcbaguette-mcdonalds-emily-in-paris
Food & Drinks

McDonalds verkoopt echte McBaguette van Emily in Paris

Of je het nu kijkt om voor de tv te cringen om de onwaarschijnlijke verhaallijn of omdat je het gewoon een heerlijke serie vindt: het derde seizoen van Emily in Paris is une grande hit op Netflix. Parijs blijkt een ware cultuurschok voor de Amerikaanse Emily: zelfs de maccie is een totaal andere belevenis. Waar je in China kan fietsen tijdens het wegwerken van je Big Mac, heeft de Franse McDonalds in de serie namelijk een uber sjiek Parisienne menu, inclusief McBaguette en Macarons.

Samenwerking met Emily in Paris

Wie dacht dat de McBaguette alleen een grapje van de show was, heeft geluk. De McBaguette is nu namelijk echt te koop. Op dit moment is de limited edition ‘burger’ verkrijgbaar in samenwerking met de serie. Bij het ‘Emily in Paris’ menu ontvang je naast de McBaguette ook een middelgroot drankje naar keuze en twee macarons.

De McBaguette van McDonalds zelf is een stokbrood gevuld met twee hamburgers, twee plakjes Emmentaler kaas, sla en Franse dijon mosterd. Hoewel het misschien lijkt alsof de burger speciaal is bedacht voor de hitserie, is dit niet het geval. De Franse McDonalds introduceerde de limited edition namelijk in 2012 al, en liet deze door de jaren heen steeds voor korte periodes terugkomen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julie (@joolieshmoolie)

Reviews van het McBaguette menu

In de serie bezoekt Emily de Franse McDonalds samen met haar on-again-off-again lover Gabriel, in een poging om haar baas te overtuigen dat ze een samenwerking met McDonalds moeten aangaan. De serie portretteert de Franse McDonalds als een sjiek restaurant, inclusief een open keuken, glazen etalages met macarons en natuurlijk de McBaguette, door Emily zelf bestempeld als ‘a little luxury’.

Om te zien of de McBaguette nou echt zo sjiek is als de serie doet geloven, moet je eerst een treinkaartje naar Parijs kopen. De McBaguette is namelijk alleen in Frankrijk verkrijgbaar. Gelukkig bestaan er online ook reviews van mensen die speciaal voor de McBaguette naar Parijs zijn afgereisd. Het oordeel? De McDonalds blijkt niet sjieker te zijn dan ‘de onze’ in Nederland. En hoewel het broodje zeker erg lekker is, smaakt deze niet heel veel anders dan een Big Mac. Doe ons maar de McKroket.

mcbaguette-mcdonalds-emily-in-paris

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!