menstruatie-ondergoed-vervanging-tampons
Health

Menstruatie ondergoed: de hygiënische vervanging van tampons?

Het maandelijkse rode feestje wil je zo comfortabel mogelijk ‘vieren’. Op de bank neerploffen met een dikke chocoladereep een heerlijke Feel-Good movie klinkt dan als muziek in je oren. Tijdens de ‘red period’ moet je een flinke voorraad hulpmiddelen in huis halen. Vanaf nu komt daar verandering in met het menstruatie ondergoed. Met een paar ongesteldheid onderbroeken zit je de komende periode wel even goed. Dit speciaal absorberende ondergoed kun je namelijk steeds weer opnieuw gebruiken.

Wat is menstruatie ondergoed precies?

Als je een hekel hebt aan tampons en maandverband, zou ‘period underwear’ wel eens een grote uitkomst voor jou kunnen bieden. Menstruatie ondergoed vangt vloeistoffen zoals menstruatiebloed, afscheiding en urinedruppels probleemloos op door de speciale materialen waarvan het gemaakt is. Je hoeft er dus niet een extra bescherming bij te dragen. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Jij hebt het al lastig genoeg die paar dagen. Wist je bijvoorbeeld dat je vaker moet poepen als je ongesteld bent? Ook niet zo’n pretje. Volgens practicups.nl is menstruatie ondergoed langer bekend in Amerika en komt het nu ook onze kant op. We hebben al heel wat influencers deze fijne broekjes zien promoten. Een groot voordeel ervan is dat het ontzettend duurzaam is omdat je het kan hergebruiken. Ooit geweten dat je  gemiddeld zo’n 10.000 menstruatieproducten in een heel leven gebruikt en dus weggooit?

menstruatie-ondergoed

Hoe werkt menstruatie ondergoed?

Benieuwd waar al dat bloed naartoe gaat? Het Libresse intimawear menstruatie ondergoed heeft drie lagen. Het inzetstuk van intimawear is ontworpen met TriTech-technologie. Deze heeft drie afzonderlijke lagen die alle intiem vocht zoals bloed, zweet of afscheiding kan opnemen. De eerste laag is een vocht afvoerende bovenlaag die snel bloed en vocht afvoert naar de middenlaag. Deze zogenaamde tweede laag is super absorberend en houdt vloeistof tot wel 8 uur lang vast.

De derde laag is een ademende onderlaag en die doorlaat lucht en droogt snel. Misschien denk je bij dit hele verhaal wel aan heel suf oma ondergoed. Toch ziet het er nog best fashionable uit. Libresse heeft namelijk een Hipster-style model ontworpen die je heupen gedeeltelijk bedekt. In combinatie met de kanten tailleband ziet er het er niet alleen mooi uit, maar zit het ook nog eens lekker.

8 uur lang beschermd met menstruatie ondergoed

Om de perfecte pasvorm te garanderen, moet het ondergoed iets strakker zitten dan normaal. Als je de maat kiest, zie je tot wel gewicht hierbij past. Voor het wassen heb je trouwens speciale producten nodig. Eerst spoel je de de onderbroek in koud water goed uit en daarna was je het op 40 graden mee met de normale was. Wel is het belangrijk dat je geen wasverzachter gebruikt en een laag programma voor in de droger aanzet. Met het ondergoed ben je tot wel 8 beschermd. Het is dus zeker hygiënisch als je het op de juiste manier gebruikt.

Je kunt hem dus op een werkdagje gebruiken of als je gaat slapen. Wij denken dat deze trend wel flink zal doorzetten in tegenstelling tot die gekke TikTok hype waarbij menstruatiebloed als gezichtsmasker werd gebruikt. Dit kinkt toch een stuk frisser.  Met deze Libresse hipster doe je zo’n 50 wasbeurten. Stel je zou er meerdere kopen en elk broekje maar één keer aandoen tijdens de ongesteldheid; dan kan je er 4 jaar mee vooruit. Voor 23,99 koop je het menstruatie ondergoed van Libresse bij Bol.com.

libresse-intimawear-menstruatie-ondergoed SHOP NU VOOR 23.99

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!