Food & Drinks

Merci chocolade openen: al je hele leven doe je dit verkeerd

merci-chocolade-openen-verkeerd
Verpakking van Merci chocolade kun je veel makkelijker openen (Foto: instagram Merci)

Niet kerst of Pasen is onze favoriete feestdag, nee dat is 7 juli. Gaat er geen belletje rinkelen? We zullen het maar verklappen: het is dan Wereld Chocolade dag. Dé datum dan je ongegeneerd kan smullen van heel wat chocoladerepen. We houden ervan! Waar we ook niet vanaf kunnen blijven is die grote doos Merci chocolade. Hij is eigenlijk om te geven, maar stiekem kopen we hem ook soms voor onszelf. Wist je dat jij de verpakking van de chocolaatjes altijd al verkeerd opent? 

Merci chocolade is een begrip

Als de rood vlag uithangt, kunnen we maar aan één ding denken: chocolade. Niet zo gek eigenlijk, want er is zelfs bewezen dat chocolade je gelukkig maakt. Witte chocolade, pure, met hazelnoot: kom maar op, wij houden ervan! Iedereen kent wel de Merci doos.

Vooral als cadeautje voor de juf is het mega populair. Kan ze er lekker van smikkelen als de vakantie is begonnen! Waarschijnlijk heb jij jezelf ook wel eens getrakteerd op zo’n reepje chocolade uit die grote Merci doos. Bij ons gaat de marsepein variant altijd het eerste erdoorheen. Wist je dat er een veel makkelijkere manier is om de verpakking te openen?

merci-chocolade-doos-openen

Hoe moet je de Merci chocolade openen?

Het liefst scheur je natuurlijk van verlangen in één beweging de verpakking van je reepje op, en steek je hem linea recta in je giecheltje. Toch kan het veel slimmer. Je kunt er namelijk veel beter van genieten zonder dat je te maken krijgen met vieze chocoladevingers. Hoe je dit doet? De buitenkant van Merci heeft twee onderdelen: aan de ene kant zitten een gouden wikkeltje en aan de ander kant plastic. Daar is over nagedacht.

Het ziet er namelijk niet alleen leuk uit, maar heeft ook een functie. Je kunt blijkbaar ook één deel van de verpakking verwijderen. Het stukje plastic moet je los eraf halen, apart van het gouden wikkeltje. Vieze chocoladevingers zijn dus verleden tijd met deze lifehack. Weer wat geleerd na al die jaren. Je helpt het milieu er trouwens ook een handje mee, want met deze hack kun je de folie en het papier netjes scheiden bij het afval.

@sannavanvlietvv Merci… 😝 #merci #foryou ♬ Young Folks – Shindig Society

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!