Living

Dit is hoe lang je eigenlijk een microvezel doekje kan gebruiken

microvezel-doekjes-gebruiken
Foto: Freepik

Microvezel doekjes zijn onmisbaar in het huishouden. Met al die vrolijke kleurtjes wordt schoonmaken toch een stuk gezelliger. En dat niet alleen, want ze maken het poetsen ook veel simpeler. Wij laten die vieze stinkende gele doekjes voortaan staan en pakken de microvezel-variant in het schap. Toch zien deze er na een tijdje ook niet al te fris uit. Womanly was daarom benieuwd na hoeveel wasbeurten dit toverdoekje de prullenbak in kan. 

Hoelang kun je een microvezeldoekje nou eigenlijk gebruiken?

Volgens Libelle.nl kun je opgelucht ademhalen als je hetzelfde poetsdoekje al een tijdje in je schoonmaakkastje hebt liggen. Een microvezeldoekje kan namelijk wel vierhonderd tot zeshonderd wasbeurten meegaan. Dit is bijna 4 jaar als je gemiddeld 3 keer per week wast en het maximale eruit wil halen. Mega vaak dus!

Een keerpuntje: ze moeten dan wel van een goede kwaliteit zijn. Dit kun je zien door op de verpakking te kijken naar de hoeveelheid vezels erin verwerkt zijn. De echte parels onder de microvezeldoekjes bevatten soms wel 8 miljoen vezels per vierkante meter.

microvezel-doekjes-schoonmaken

Microvezeldoekjes een wasbeurt geven

Wil je het meeste uit je poetsdoekje halen? Dan kan je de ‘vouw truc’ gebruiken. Verdeel hem steeds in kleiner vlakken door het doekje tactisch te vouwen. Zo kan je er het langste mee vooruit. Toch komt er een dag dat je het -toch wel érg vieze- doekje in de wasmachine moet stoppen. Het is belangrijk om ze dan wel op 60 graden te wassen en niet op de eco-stand om geld te besparen. Anders komen ze er niet zo fris uit als je had gewild.

Ook een spoelbeurt onder de kraan brengt niet veel op. De microvezeldoekjes worden alleen schoon met een machine wasbeurtje. Gebruik ook nooit wasverzachter bij het wassen van de microvezeldoekjes. Dit verstopt namelijk de vezels die het poetsen juist zo gemakkelijk maken. Als je doekje zelfs na het wassen op 60 graden geen vuil meer opneemt, dan is het echt tijd om afscheid ervan te nemen en een nieuwe aanwinst aan te schaffen.microvezeldoekje-schoonmaken-gebruiken-wassen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!