Living

Hier kan je die handige microvezeldoekjes absoluut niet voor gebruiken

microvezeldoekjes-niet-gebruiken
Foto: Freepik

Microvezeldoekjes bieden veel gebruiksgemak, maar hoewel het lijkt alsof je ze voor allerlei schoonmaakklusjes kunt inzetten, is dit niet helemaal waar. Er bestaan namelijk verschillende soorten doekjes die specifiek ontworpen zijn voor specifieke taken. Neem bijvoorbeeld multifunctionele doekjes, die geschikt zijn voor dagelijkse taken zoals dweilen, afstoffen en vocht opnemen. Womanly tipt je voor welke oppervlakken je microvezeldoekjes beter niet kunt gebruiken. 

Microvezeldoekjes: niet voor ieder oppervlak

We lazen op rtl-nieuws uitleg over de verschillende doekjes. Glanzende meubels kun je namelijk behoorlijk beschadigen als je het verkeerde doekje gebruikt. Dus een mooi glad dressoir of glanzende keukenkastjes moet je niet met een iedere dag microvezeldoekje schoonmaken. Ook houten meubels kunnen hun beschermlaag er door verliezen en juist vlekken krijgen die niet meer verdwijnen. En dat geldt dus ook voor spiegels en glazen. Dan kunnen er juist krassen ontstaan.

Je microvezeldoekje moet je ook goed behandelen. Als je dit niet doet verdwijnt die geweldige werking namelijk en dat zou jammer zijn. Een doekje wat niet schoon is kan het oppervlak namelijk beschadigen en dan kun je zeker niet goed schoonmaken. Tijdens het gebruik moet je het doekje dus steeds uitspoelen. Dus als je aan het schoonmaken bent, spoel je doekje steeds even uit in lauwwarm water om het vuil te verwijderen.

schoonmaken-microvezeldoekjes

Vermijd droger en schoonmaakmiddelen

Gooi de doekjes liever niet bij andere was in je wasmachine en was het niet op hoge temperaturen. De droger is helemaal een no go voor een microvezeldoekje. Dat beschadigt die vezels namelijk. Ze zijn trouwens zo droog. Schoonmaakmiddelen nemen de functie van het doekje af. De doekjes nemen namelijk zelf vuil en bacteriën op en dat verdwijnt met het gebruik van andere middelen. Alleen water gebruiken is voldoende. Een beetje groene zeep erbij en even weken in warm water. Uitknijpen, drogen en klaar voor gebruik.