Health

Deze 4 middeltjes werken wél tegen jeukende muggenbulten

middeltjes-jeuk-muggenbulten
Foto: Freepik

Dat zonnetje is natuurlijk heerlijk, maar helaas brengt de warmte ook altijd vervelende ongenodigde gasten met zich mee. Het liefst wil je natuurlijk geen zoemende muggen om je heen. En dan hebben we het nog niet eens over die jeukende muggenbulten. Bloedirritant! We hadden al eerder geschreven hoe je van die irritante muggen kan afkomen, maar als het te laat is, wil je natuurlijk ook weten wat je kan doen tegen die beten. Womanly zoekt het voor je uit. 

Muggenbulten verzachten

Vraag je je altijd af waarom muggen jou wél lek prikken en je buurvrouw of partner niet? Uit onderzoek blijkt dat de aantrekkelijkheid voor muggen deels genetisch bepaald is. Als je ouders vaak door muggen werden geprikt, is de kans groot dat jij dezelfde genetische aanleg hebt en daardoor ook vaker het doelwit bent.

Kan je dus weinig aan doen als die muggen jou als lekker hapje zien. Toch zijn er gelukkig wel wat gemakkelijke maniertjes om de jeuk van een muggenbult te verzachten. Wij hebben er 4 voor je opgesomd.

muggenbult-jeuk-verzachten

 1. Bananenschil

We hadden je al eerder verrast met het feit dat een bananenschil een wondermiddel blijkt te zijn voor je huis, tuin en lichaam. Gooi hem dus niet weg nadat jij je fruithap naar binnen hebt gewerkt. Volgens RTL Nieuws kunnen de suikers in de binnenkant van de bananenschil ook helpen om de vocht uit de bult te halen. Om de jeuk te voorkomen kun je de schil over de beet wrijven.

bananenschil-muggenbult

2. Vicks Vaporub

Vicks Vaporub heb je vast wel in huis tegen de verkoudheid, keelpijn en hoesten. Het goedje wordt altijd uit de kast gehaald als de gezondheid even op een laag pitje staat. De menthol geur smeer je op je borst als je verkouden bent. Wist je dat het ook werkt tegen de jeuk van een muggenbeet? Het verzacht trouwens niet alleen de beet, maar houdt de muggen ook op een afstandje. Niet zo’n fan van de aanwezige geur? De eau de toilette Bombshell van Victoria’s Secret schijnt ook muggen te weren.

3. Basilicum

Lekker voor over de pasta, maar werkt ook goed tegen muggenbulten. De plant bevat namelijk een stofje -genaamd Kamfer- wat de muggenbult verkoelt. Scheur de basilicum in een paar stukjes en plet het goedje vervolgens. Daarna wrijf je het over de beet en merk je gelukkig al snel verlichting van de jeuk.

basilicum-muggen

4. Citroentje

Deze gele vrucht in je boodschappenmandje leggen, dat is altijd een goed idee. Je kunt het voor ontzettend veel dingen gebruiken. Water met citroen drinken heeft bijvoorbeeld ontzettend veel gezondheidsvoordelen en een citroen naast je bed, zorgt voor een fijne nachtrust. Het zuur in dit gele goud werkt om de muggenbeet te verzachten. Snijd hem in plakjes en leg er eentje op elke muggenbult. Je zal zien dat je een stuk minder bezig bent met krabben.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!