Living

Afwasmiddel is het geheime wapen om mieren in huis te bestrijden

mieren-huis-bestrijden-afwasmiddel
Mieren bestrijden kan eenvoudig met afwasmiddel of zeep (Foto: Freepik)

We worden natuurlijk hartstikke blij van al die heerlijke zomerse temperaturen. Wie daar ook gelukkig van worden, zijn al die ongedierte. Als je denkt dat je even een avondje alleen hebt, zie je de ene mug naar de andere fruitvlieg alweer voorbij dwarrelen. Jouw zomerse avondje zonder zorgen is ineens niet meer zo rustig. Het liefst wil je ze in één keer allemaal zo snel mogelijk uit je huis en tuin hebben. Het zelfde geval hebben we met die kleine irritante miertjes. Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor. 

Hoe kun je de irritante mieren opmars tegengaan?

Niemand zit natuurlijk te wachten op die irritante beestjes. Vooral in de zomer komen ze ‘gezellig’ bij je thuis op bezoek. Hoewel Nederlandse mieren niet schadelijk zijn voor je gezondheid, wil je ze liever niet teveel om je heen hebben. Omdat ze vaak met zoveel komen, krijg je er helemaal de kriebels komen. Als je één mier ziet, komen de broertjes en ooms en tantes ook om de hoek kijken. Waarschijnlijk heb je deze beestjes op bezoek omdat je voedsel binnen hebt liggen.

Net als wespen houden ze van eten. Wist je dat mieren enorm goed  van ver kunnen ruiken? Tijdens de tocht naar eten laten mieren een geurspoor achter zodat de andere werksters ook weten waar het lekkers ligt. Volgens de Quest kun je dit probleem goed oplossen door het voedsel op te bergen en de geurspoor goed weg te boenen met zeep. Door afval niet rond te laten slingeren, zeg je meteen ook vaarwel tegen die vieze vliegjes bij je vuilnisbak.

mieren-bestrijden

Groene zeep of afwasmiddel gebruiken om mieren te bestrijden

Als je last heb van mieren kun je ze op een makkelijke manier bestrijden met afwasmiddel of groene zeep. Gebruik als afwasmiddel variant eentje met citroen. Spuit dan een streep rondom de plek waar alle miertjes vandaan komen. Binnen de kortste keren zal je ze niet meer tegenkomen. Afwaswater leeggieten rondom een mierennest kan ook nog een oplossing zijn.

Is de afwasmiddel thuis helemaal op? Je kunt ze ook nog verjagen met de geur van koffiedrab of lavendel. Gebruik deze tips alleen als je de mieren echt helemaal zat bent. Deze insecten zijn namelijk nog best nodig voor onze ecosfeer omdat ze ook (schadelijke) insecten eten. Ze zijn dus niet eens zo verkeerd!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!