Health

Door deze militaire TikTok-life hack slaap je binnen 2 minuten als een blok

militaire-tiktok-slaap-binnen-2-minuten

Vind jij het de laatste tijd moeilijk om in slaap te komen en hangen je wallen ondertussen bijna op de grond? Dat kan nog wel eens knap lastig zijn. Vermoeidheid moet zeker niet onderschat worden. Eerder hadden we je al 5 tips tegen slapeloosheid gegeven. Hebben deze niet geholpen en ben je nog steeds schaapjes aan het tellen? Dan hebben wij misschien dé oplossing voor jou. Deze military slaaphack zorgt er namelijk voor dat je binnen 2 minuten in slaap valt.

Niet in slaap komen vaak een probleem

Wist je dat slapeloosheid een negatief effect kan hebben op je hersenfuncties en trainingsprestaties? Als je gezond wilt blijven is een goede nachtrust één van de belangrijkste dingen. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien kom je wel niet in slaap omdat je steeds iets te zwoele dromen hebt over vreemdgaan. Overigens zegt dit niet meteen dat je niet meer verliefd bent op je hubbie. Het is meer een wake-up call dat je bepaalde dingen in je leven graag anders wil hebben.

Wat je waarschijnlijk ook compleet anders wilt hebben zijn die slapeloze nachten. Het liefst zou je zo snel mogelijk de binnenkant van je oogleden willen zien in plaats van die telefoon die je er toch maar bij pakt omdat je niet kunt slapen. Hoe je dit kan bereiken? De Military slaaphack ging helemaal viral op TikTok en zou jou met dit slaapprobleem kunnen helpen.

bed-slapeloosheid-tiktok-hack

Military slaaphack op TikTok gaat viral

Waarschijnlijk heb je echt al alles geprobeerd en ben je een beetje sceptisch over nieuwe tips. Toch is deze life hack niet voor niets helemaal viral gegaan. Wij kwamen hem tegen op Beautitfy.nl en werden meteen enthousiast. De video van TikTokker Justin Agustin is nu al meer dan 9 miljoen keer bekeken. ”Deze techniek is ontwikkeld in het leger om soldaten op elk moment en elke plaats in slaap te laten vallen, zelfs op het slagveld. Wanneer de omgeving buitengewoon oncomfortabel is met veel geluid, dan is slaap voor een soldaat cruciaal”, aldus Justin.

Allereest sluit je jouw lichaam af waarbij je begint bij de bovenkant van je hoofd tot de onderkant van je tenen. Dit doe je door op je rug te gaan liggen en alle spieren één voor één te laten ontspannen. Daarna neem je een diepe ademhaling en maak je jouw hoofd leeg. “Terwijl je dit doet, is het erg belangrijk om alle stress uit je hoofd te halen. Bedenk hiervoor twee scenario’s. Nummer 1: Je ligt in een kano op een rustig meer met een strakblauwe lucht boven je. Nummer 2: Je ligt in een zwartfluwelen hangmat in een pikdonkere kamer.

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You – Petit Biscuit

Slaapoefening elke avond blijven oefenen

Best specifiek zijn de voorgaande tips als we eerlijk zijn, maar wie weet helpt het je wel. Lukt het je nou niet en denk je als snel aan iets anders? Dan moet je volgens Justin aan de woorden ‘don’t think’ denken en deze voor 10 seconden herhalen.

Om hier resultaat uit te halen is het belangrijk deze techniek elke avond voor zes weken oefenen. Dan zal je pas zien dat het echt werkt! Wij gaan hem vanavond meteen uitproberen. Doe je met ons mee? Oja, nog een kleine sidenote: wil je het nou helemaal goed doen dan moet je het verzwaringsdeken van Action erbij proberen. Dit deken oefent druk uit op je lichaam, wat zorgt voor een kalmerend effect. Wat zal jij lekker gaan slapen!