Food & Drinks

De oudjaars-tip van Miljuschka: pimp je oliebollen op

miljuschka-tip-oliebollen-pimpen

Als eind oktober, begin november de oliebollen kramen overal weer opduiken kun je ons niet blijer maken. We moeten ons inhouden om niet regelmatig te stoppen om er een paar te kopen. Het hoort zo bij de decembermaand. Nu dachten we wat zou het leuk zijn om van “gewone” oliebollen iets anders te maken door ze op te pimpen. Maar hoe doe je dat?

Aan de slag met het oliebollen feestje

Gelukkig kwamen we op Instagram een fantastisch filmpje tegen van Miljuschka, wie kent haar niet. Daar werden we zo vrolijk van. Dus dit moesten we met je delen zodat jij ook je gekochte (of zelf gebakken) oliebollen zo kunt oppimpen dat iedereen versteld zal staan. Ze worden waarschijnlijk nog zoeter en calorierijker dan normaal. Maar ja, de laatste dag van het jaar moet dat kunnen, niet waar? En als je kinderen hebt kun je ze beslist niet blijer maken.

De recepten staan natuurlijk op de site van Miljuschka maar we delen ( om er een beeld bij te krijgen) hierbij alvast de mogelijkheden even met je. Waarbij de laatste een goede afsluiter kan worden als je toch nog een diner hebt op Oudjaarsdag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka)

De Tompoucebol

Deze maak je door banketbakkersroom te maken (liefst zelf maar kan natuurlijk bij tijdnood met een pakje) en glazuur van poedersuiker en bietensap. Oliebol in de glazuur dopen en vullen met room, klaar is de tompouce-oliebol.

De Oreobol

Deze maak je door een vulling te maken van slagroom, mascarpone en gemalen mini oreokoekjes. Glazuur maken van witte chocola en afmaken met mini oreo’s.

De Kinder Bueno bol

Deze vulling bestaat ook uit slagroom en mascarpone, maar daar doe je fijngehakte Kinder Bueno door heen. Glazuur van Nutella en versieren met stukjes Kinder Bueno.

De Espresso Martinibol

Hierbij heb je een vulling van slagroom, mascarpone, gesmolten witte chocolade, espresso en koffielikeur. Je versiert dit nog met wat koffieboontjes. Het resultaat is een heerlijke Espresso Martinibol.

Alvast een mooi Oudjaar en een goede start van het Nieuwe jaar gewenst!