mini-auto-art-toy-Dutch-Design-Week
Media & Entertainment

MINI presenteert innovatieve Art Toy SPIKE op Dutch Design Week

Als wij een MINI Cooper ergens zien rijden, zijn we stiekem een beetje jaloers op de bestuurder. Met deze prachtige design auto’s wil je gezien worden; het is dé kleine auto die enorm groots werd. Het automerk heeft dit jaar een bijzondere stand op de Dutch Design Week. Je zou denken dat ze het allernieuwste auto model presenteren, maar niets is minder waar. MINI wil namelijk zijn speelse mascotte Spike groot maken en introduceert levensgrote Art Toys van deze bulldog.

Wereldpremière MINI Art Toy SPIKE

Ook dit jaar staat MINI weer op de Dutch Design Week die van 22 t/m 30 oktober plaatsvindt in Eindhoven. Jouw favoriete online Lifestyle Magazine Womanly was er als de kippen bij. Wij hadden namelijk vrijdag 21 oktober al een klein voorproefje. Tijdens deze spectaculaire presentatie in Eindhoven mochten wij onder andere Oliver Heilmer, Head of Design, spreken.

Deze mega sympathieke creatieveling vertelde ons dat ze voor hun nieuwe designtaal de kern van het MINI DNA met innovatieve, esthetische en technologische inspiratie combineren. De nieuwe designtaal van MINI past dan ook perfect bij het thema ‘Get Set’ van de Dutch Design Week dit jaar, maar daarover later meer.

Oliver-Heilmer-MINI
Head of Design: Oliver Heilmer

Mascotte Spike voor MINI

Deze mega leuke exclusieve Art Toy heeft het designteam van MINI met veel plezier ontworpen. Op de stand konden we een paar beauty’s bewonderen. Vooral de kleurige Spike trok ons aandacht: de verse verfspatten zaten er nog op en van al die kleuren word je gewoon vrolijk. ‘Do not feed’ ‘do not lick’ en ‘do not touch’ stond er als tekst bij de levensgrote Spikes.

Dat laatste was nog best moeilijk, aangezien ze er ‘knuffelbaar’ uitzien. Toch kon een foto met het mascotte bij iedere enthousiasteling niet ontbreken. Wij kunnen ons wel voorstellen dat deze MINI Art Toys een ware icoon gaat worden. Pas maar op voor je kinderen, die waarschijnlijk maar al te graag een knuffeltje of sleutelhanger van deze leuke bulldog wil hebben. Kunnen papa en mama alvast sparen voor de nieuwste MINI als je kroost zijn of haar 18-jarige leeftijd bereikt.

spike-gekleurd-mini

spike-zwart-wit-minispike-wit-mini

Spike x MINI Aceman

De X-O symbolen op Spike doen je denken aan het interieurdesign en aan het speelse karakter van de nieuwe elektrische auto van MINI; de MINI Aceman.

De Aceman is nog een concept car maar nu al fenomenaal. Door het gebruik van duurzame materialen en zonder gebruik te maken van chroom en leer is de uitvoering helemaal klaar voor de toekomst. Wanneer hij op de markt komt is nog niet bekend. Maar wij wachten er met smart op (en dan bedoelen we niet die andere kleine auto).

Je eigen Spike creëren

Verschillende ontwerpers hebben gewerkt aan hun eigen Spike en dat kunnen bezoekers op de stand ook doen. Op de beurs staan er diverse zuilen met tablets waarop je jouw eigen Spike kunt ontwerpen. Leef je helemaal uit en twijfel niet om daarna je creatie in te sturen. Het coolste ontwerp kan namelijk een trip naar München winnen, de thuisbasis van MINI en de BMW group. Ook plek twee valt in de prijzen.

De tweede prijs is namelijk een weekend ”Go-kart feeling” in een MINI Electric. Dat zijn nog eens mooie prijzen! Rijden in een MINI kun je overigens ook doen zonder een prijs te winnen. Als mobiliteitspartner van de Dutch Design Week hoef je geen zere voeten te krijgen. De ‘Design Rides’ staan zichtbaar in de stad en worden gedurende het hele evenement als shuttledienst ingezet voor alle bezoekers. Enorm fijn, omdat veel stands nog best op een pittig loopafstandje van elkaar zitten.

mini-spike-art-toy-maken

Dutch Design Week in Eindhoven

De Dutch Design Week is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij het werk en de concepten van maar liefst 2.600 ontwerpers worden gepresenteerd aan 350.000 bezoekers die van binnen en buiten het land komen. Als design liefhebber kun je je hart ophalen, want de kunstwerken die er staan zijn prachtig. Het thema dit jaar is ‘Get Set’. Nu vraag je, je misschien af wat dit te precies te betekenen heeft.

Het is een boodschap dat gaat over mentaliteitsverandering, bij zowel de ontwerpers als de gebruikers. Zoals we allemaal weten, staat de maatschappij voor een grote uitdaging op het gebied van klimaat en duurzaamheid. MINI en de Dutch Design Week hebben als gelijkenis dat het gaat om innovatie, mobiliteit, duurzaamheid en design. Met meer dan 100 locaties hoef je je niet te vervelen. Tickets haal je via de site van de Dutch Design Week. Have fun nog deze week!

Dutch-Design-Week-Eindhoven

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!