mini-rooftop-kunst-dak
Media & Entertainment

MINI geeft gratis exclusieve Rooftop-kunst bij nieuwe auto

Als je aan MINI denkt, denk je aan personalisatie. Het automerk gaf vier designers de kans om de auto als canvas te gebruiken en hun hele eigen draai te geven aan het thema ‘BIG LOVE for the People en Planet. Via het dak van de MINI geven kunstenaars de boodschap over. Vier mega exclusieve rooftop stickers zijn er op deze manier ontstaan.

Vier exclusieve MINI rooftop stickers

MINI was dit jaar mobiliteitspartner van de Dutch Design Week in Eindhoven. Via dit evenement was het automerk met de vier designers in contact gekomen en daaruit zijn prachtige kunstwerken ontstaan. Iedereen die een MINI 3 of 5-deurs aanschaft kan een sticker uitkiezen voor nog meer BIG LOVE op de eigen nieuwe auto,

Van elke rooftop worden slechts 20 exemplaren gemaakt. In totaal zijn er dus 80 rooftops beschikbaar. Dat wordt rennen geblazen om een exclusief exemplaar te bemachtigen. Het automerk gaf vier designers met een verschillende culturele achtergrond de kans om het dak van de MINI te gebruiken om het thema BIG LOVE een persoonlijke invulling te geven. Wij hebben de vier designers voor je uitgelicht.

mini-rooftop-kunst

Rooftop designers

Tjitske Storm ontwerpt prints, patronen en textiel en dan voornamelijk voor interieurtoepassingen en producten. De rooftop die zij heeft ontworpen heet ‘Zebra & Ostrich’. Als je het ontwerp ziet, snap je ook meteen waarom. De tweede ontwerpster is Eva Cremers. Deze 3D-illustrator staat bekend om haar kleurrijke en speelse werk. Ze rijdt zelf ook in een MINI cabrio en wilde in haar ontwerp de natuur verwerken. Het ontwerp straalt positiviteit en optimisme uit. En dat is nou precies wat bij MINI past.

Dan hebben we nog ontwerpster Gigi van Grevenbroek. Deze kunstenares is illustrator en heeft een eigen webshop. Haar werk is heel divers, van boeken tot muurschilderingen en online campagnes. De creatie van haar gaat over de relatie tussen mens en natuur. De laatste rooftop-designer is Dewy Elsinga. Ook wel bekend onder de artiestennaam BUTTERFINGAZ. De inspiratie voor haar  Rooftop komt uit een vakantieherinnering. Dewy reed door een mooie kloof met hoge bergtoppen. Dit heeft ze abstract nagebootst in haar ontwerp.

mini-rooftop-dakkunst-rooftop-dak

mini-rooftop-kunst-auto

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!