model-weigert-oksels-scheren
Beeld: Instagram Nikki Serenity
Beauty

Commotie om model die al 5 jaar oksels weigert te scheren

Als vrouw voelen we ons steeds meer comfortabel in ons eigen lichaam. Tegenwoordig mag iedereen gelukkig zijn wie hij of zij is in Nederland. Toch heersen er nog ontzettend veel taboes. Zo is het bijvoorbeeld ‘not done’ om als model met een volle bos haar onder de oksels op een foto te staan. Dit prachtige model besloot om niet langer haar oksels te scheren en dus haar lichaamsbeharing te omarmen. 

Model Nikki Serenity uit St.Louis (Missouri)

De 24-jarige Nikki zegt dat ze al vanaf haar 19de niet meer haar oksels gladscheert. Via de website SGXL kwamen we erachter dat ze in wel meer dan 55 tijdschriften gestaan, waarvan de meeste shoots mét okselhaar waren. Toch zijn er ook fotografen die niet met haar willen samenwerken. Zij zien liever het ideale schoonheidsbeeld. Uiteraard is het niet al 6 jaar geleden dat ze voor het laatst een scheermesje heeft aangeraakt.

Wel heeft ze toen besloten om haar okselhaar te omarmen en het slechts een beetje bij te houden. “Sommige mensen vinden het walgelijk, maar dat kan me niets schelen” zegt Niki tegen het Britse dagblad Dailymail.  Ze is mega trots op haarzelf. Helaas is ze wel wat banen kwijtgeraakt door dit statement . Dit weerhoudt haar overigens er niet van om het ‘schaamhaar’ te verwijderen. Nikki voelt zich juist nu veel aantrekkelijker en zelfverzekerder.

model-weigert-oksel-scheren
Beeld: Facebook Nikki Serenity

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nikki Serenity (@nikkiserenityartist)

Andere mensen ook oproepen om niet te scheren

De brunette denkt dat de wereld gewend is aan geschoren vrouwen en dat ze vooral bang zijn naar wat anderen van hun zullen denken. Soms staren mensen haar aan, maar gelukkig krijgt ze zelden nare opmerkingen. Het model roep andere mensen dan ook op om hun okselhaar te laten groeien.

Wist je trouwens het laten groeien van okselhaar ontzettend veel voordelen met zich meebrengen? Zo hoef je nooit meer schermesjes te vervangen  of ze überhaupt aan te schaffen. Scheelt je weer geld! Daarnaast heb je geen last meer van ingegroeide haartjes, snijwondjes en scheerirritaties. Een win-win situatie dus. Zou jij het scheren voortaan achterwege laten en beginnen aan een wintervachtje of zie je dat toch nog niet zitten?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!