modern-love-amsterdam-prime
Media & Entertainment

Serie ‘Modern Love Amsterdam’ maakt Nederlands debuut op Prime

Vandaag gaat op Amazon Prime de nieuwe miniserie ‘Modern Love Amsterdam’ in première. Gebaseerd op de gelijknamige Amerikaanse hitserie bestaat de miniserie uit zes verschillende verhalen met het overkoepelende thema ‘moderne liefde’. In de Nederlandse bewerking spelen onder andere Fedja van Huêt, Rifka Lodeizen en Eva van de Wijdeven. Een goede binge-tip voor als je dit weekend brak in bed ligt, want alle zes afleveringen staan al online.

Bijzondere liefde in Amsterdam

Bijzondere vriendschappen, moderne relaties, verloren liefde: de nieuwe miniserie laat ons zien hoe breed het begrip liefde kan zijn. ‘Modern Love Amsterdam is dé serie die we juist nu wilden maken. Een serie die laat zien dat liefde altijd wint, hoe verwarrend de tijd waarin we leven ook is. De makers hebben gekozen voor bijzondere, authentieke verhalen waarin de personages allemaal op hun eigen manier zoeken naar liefde’, zegt Jacomien Nijhof, head Netherlands Originals bij Amazon Studios.

De Nederlandse serie speelt zich volledig af in Amsterdam, van Noord tot Zuid-Oost. De verhalen zijn gemaakt door verschillende Nederlandse scenarioschrijvers en filmmakers. Zo werkten onder andere Robert Alberdingk Thijm (A’dam + E.V.A.), Roos Ouwehand (Oogappels) en Maud Wiemeijer (Anne+) aan de serie mee.

modern-love-amsterdam-prime

Eerste ‘Netherlands Original’ serie op Prime

‘Modern Love Amsterdam’ is een bewerking van de Amerikaanse ‘Modern Love’ serie, die op zijn beurt gebaseerd is op columns van de krant New York Times. In deze columns staan waargebeurde liefdesverhalen beschreven, die romantisch en soms hartverscheurend zijn. Zowel de columns als de serie zijn in Amerika een grote hit. In de serie spelen onder andere de bekende actrices Tina Fey en Anna Hathaway een hoofdrol.

De Nederlandse versie is de eerste dramaserie van Amazon Prime die geheel van Nederlandse bodem komt. Vandaag wordt de serie wereldwijd in meer dan 240 landen en gebieden gelanceerd. Dat is wel even spannend, zegt hoofdrolspeelster Hannah van Vliet tegen de NRC: ‘Het brengt nieuwe mogelijkheden maar ook uitdagingen met zich mee. Hoe groot moet iets zijn? Hoe groter je wordt, hoe scherper je soms je eigen keuzes moet verdedigen.’

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!