moeder-advies-26-jaar
Life & Health

Onderzoek: advies van moeders pas na 26e jaar echt relevant

Je moeder heeft altijd het beste met je voor. Althans, dat geldt voor de meesten. Toch neem je lang niet altijd het goedbedoelde advies van je mams aan. Herkenbaar? Je bent niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat kinderen het advies van hun moeder pas na hun 26e écht gaan waarderen.

Onderzoek naar advies van moeders

Het Britse Postkantoor ondervroeg 2000 Britten naar de adviezen die ze van hun ouders te horen kregen. Daarbij vroegen ze of de Britten het advies van hun moeders ter harte namen, of dat ze het vaak links lieten liggen. Ook vroegen ze naar welke adviezen ze wél luisterden.

Opvallend: over het algemeen gaven de ondervraagden aan dat ze na hun 26e daadwerkelijk echt naar het advies van hun mams begonnen te luisteren. Toen ze eenmaal zelf wat volwassener waren, begonnen ze de adviezen steeds meer te waarderen. Dit gebeurde vooral op het moment dat de ondervraagden zelf kinderen kregen. 60% van de ondervraagden geeft namelijk aan dat ze de adviezen pas gingen waarderen op het moment dat ze zelf ouders werden.

moeder-advies-wijze-raad

Wijze adviezen over familie

In het onderzoek werd ook gevraagd naar de beste adviezen die ze regelmatig van het thuisfront hoorden. Op nummer 1: ‘Behandel de mensen om je heen zoals je zelf behandeld zou willen worden.’ op de voet gevolgd door ‘familie komt eerst’ en ‘het leven is niet eerlijk’. Stuk voor stuk ware adviezen die iedereen eens in zijn leven wel kan gebruiken.

Dat moeders altijd een grote rol in ons leven blijven spelen, werd ook tijdens dit onderzoek wel duidelijk. Één op de vier ondervraagden ziet zijn of haar moeder als beste vriendin, en gaf aan dat ze elke dag contact hebben. Anderen zeiden dat ze merkten dat ze steeds meer op hun moeder begonnen te lijken, zowel in uiterlijk als gedrag. Of ze nou vaak advies aannemen of niet, driekwart van de ondervraagden gaf aan dat ze op Moederdag op bezoek gaan om een bloemetje te brengen.

moeder-advies-moederdag

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!