Beauty

Moeder geeft baby manicure en krijgt bakken vol kritiek

moeder-baby-manicure-kritiek

Mooie nagels zijn het visitekaartje van je hand. Je kunt daarvoor natuurlijk een verwenmomentje nemen bij een nagelsalon, maar het thuis doen is net zo makkelijk. Zo verkoopt de Lidl een spotgoedkope nagelstudio set om je nails weer helemaal ‘on fleek’ te krijgen. Deze moeder uit Pretoria (Zuid-Afrika) is misschien iets te ver doorgeslagen in de thuis behandelingen. Zo heeft ze de nagels van haar pasgeboren baby voorzien van een glitter manicure. Heel Twitter ging los met boze reacties naar de kersverse mom.

Baby krijgt manicure met nepnagels

We snappen dat je jouw mini-me het allerbeste van de wereld wil geven. Verwennen kan je hem of haar nooit genoeg doen. Dompel jij jouw kroost het liefst onder met allerlei luxe producten? Dan heb je vast al de kindercollectie van Louis Vuitton gespot. Natuurlijk merkt jouw baby niks van al die luxe en is hij of zij net zo blij met een rompertje van de Zeeman.

Toch wil je soms eens even uitpakken. Dat snappen wij maar al te goed! Echter is niet alles in de wereld baby-proof. Daar dacht Hopey, influencer en Digital Content Creator, heel anders over kwamen we achter via het platform bekijkdezevideo.nl .Ze zorgde voor veel opschudding toen ze op haar Twitter foto’s had geplaatst van haar pasgeboren dochter met een volledige manicure.
manicure-baby-nagels

Kritiek op social media om baby manicure

De foto’s van de moeder werden onder andere gepubliceerd op Twitter en op een Facebook-groep. De moeder plaatste het volgende onderschrift (vertaald vanuit het Engels): “Ik kan deze manicures ook voor jouw baby nagels doen. Neem privé contact met mij op voor meer informatie.” Op de afbeelding zie je een manicure met kleine vingertjes van een babymeisje die slecht een paar weken oud is. Hierbij ‘pronkt’ ze met lange, puntige nep nagels.

Je kan je natuurlijk voorstellen dat dit type nagelvorm nou niet echt handig is voor volwassen, laat staan voor baby’s. Zo zou het kleine meisje bijvoorbeeld haar oogjes kunnen beschadigen met deze scherpe nagels. Sommige lezers beweren dat de moeder gebruik heeft gemaakt van Photoshop en de foto dus niet echt is.  Toch zijn er ook een hoop mensen die ongerust zijn gemaakt door het bericht en niet vinden dat je baby’s moet behandelen als pop. Hopey trekt zich hier overigens niets van aan.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!