mooiste-interieurwinkels-nederland
Living

6x de allermooiste interieurwinkels van Nederland op een rijtje

Begrijp ons niet verkeerd hoor, wij zijn groot fan van de IKEA. Het is hier namelijk én goedkoop én overal waar je woont is er wel eentje te vinden op rijafstand. Toch willen we niet allemaal op dezelfde bank zitten of tegen hetzelfde schilderij aankijken. We zijn opzoek naar iets unieks. Ken jij de onderstaande 6 interieurwinkel parels al? 

Mooiste interieurwinkels van Nederland

Of je nou houdt van retro-chic zoals Carolien Spoor of landelijk zoals Miljuschka Witzenhausen: er is keuze genoeg in Nederland qua interieurwinkels. Soms zoveel keus dat we door de bomen het bos niet meer zien.

Bij de 6 onderstaande interieurwinkels kom je thuis met de mooiste spullen. Voordeel van deze winkels is dat je waarschijnlijk ook niet in de rij moet staan voor een parkeerplekje zoals bij een mega woonboulevard. Waar gaat jouw hartje sneller van kloppen?

Eichholtz-interieur-amsterdam
Beeld: Eichholtz

1. Eichholtz

In het bijzondere rijksmonument op de kop van de Amsterdamse P.C. Hooftstraat is ‘s werelds eerste Eichholtz flagship store geopend, in samenwerking met Decor Amsterdam. Poepie chique met mega mooie items. Je kijkt je ogen uit!  Eichholtz heeft een breed assortiment aan high-end meubelen, verlichting en accessoires.

De meerdere malen per jaar wisselende collectie maakt van elk bezoek een nieuwe ontdekkingstocht. Met drie verdiepingen ben je wel even zoet! Het pand is alleen al een plaatje om te zien, maar binnen zal het je nog meer verrassen. Wij zijn op slag verliefd op de witte sofa’s met organische vormen die ze verkopen.

2. Bolia

Bolia is een Deens designbedrijf dat in 2000 van start is gegaan. In deze prachtige winkel vind je mooie en duurzaam Scandinavisch designstukken van duurzame materialen.

Elke Bolia winkel is ingericht met respect voor de omgeving en als eerbetoon aan de stad waar hij is gevestigd, aldus Bolia zelf. In de winkel vind je veel rustige kleuren en is minimalistische het ´key word´. In Nederland hebben we 10 Bolia winkels en nog enkele stores die dealer zijn van Bolia.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door New Scandinavian Design (@boliacom)

3. Loods 5

Waarschijnlijk ken je deze winkel wel en ben je er zelfs wel een keertje binnengestapt. Het is de grootste store uit dit lijstje. Zaandam is het grootste met 20.000 m2, daarna volgt Duiven met bijna 19.000 m2 gevolgd door Maastricht met 17.500 m2. Mega dus!

Bij Loods 5 vind je woon- en lifestyle artikelen van verschillende importeurs, groothandelaren en fabrikanten en aan onder één dak. Kan dus best zo zijn dat jouw favoriete merk hier te vinden is. Ook is het hier nog best te betalen. Misschien ontdek je hier wel een betaalbare interieur dupe die jouw huis een make-over geeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Loods 5 (@loods5)

4. Mobilia

Wie weleens in de Utrechtse Straat in Amsterdam is geweest, kent deze interieurwinkel ongetwijfeld. Mobilia valt meteen op in dit mooie en smalle straatje. Deze interieur ontwerpstudio-en winkel was opgericht in 1975. Best een tijdje geleden dus!

Alle drie de verdiepingen zijn prachtig en sfeervol ingericht en je vind er een uitgebreide collectie aan meubels, verlichting en accessoires. Van betaalbaar tot mega exclusief. Alles is hier te vinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mobilia (@mobilia_interior)

5. Riviera Maison

In een hoop huizen van bekende Nederlanders vind je items van Riviera Maison terug. Wij snappen ook wel waarom, want dit merk heeft een ontzettend groot assortiment dat past bij elke interieurstijl. Eerst waren ze vooral kenmerkend aan alle teksten op de items.

Zo stond er bijvoorbeeld op het koffie kopje ‘caffé solo’ en op het suikerpotje ‘sweet sugar’. Handig voor als je even niet meer weet waarvoor het dient.  Dit concept hebben ze nog steeds, maar ook vind je er tegenwoordig wat strakkere items. Toch blijven de stranditems en het landelijke altijd nog terugkomen. Als we door de winkel lopen, lijkt het net alsof we in een strandhuisje zijn. Het ruikt ook altijd zo lekker hier!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rivièra Maison (@rivieramaison)

6. Vorspaget Home

Kom je weleens in Eindhoven? Dan mag je Vorspaget Home zeker niet overslaan. Sinds 2007 is dit hét adres voor de ‘afstyling’ van je woonhuis, kantoor, showroom en wachtruimte. Zowel voor het pimpen van je kantoor als huis, kun je er dus terecht.

Ze werken samen met designers, projectontwerpers en binnenhuisarchitecten en dat kun je ook wel zien als je door de winkel struint. Met maar liefst 650 vierkante meter vind je er unieke items, woondecoratie en prachtige gadgets voor je inrichting. Woon je niet dichtbij? Alle items kun je ook bestellen in de webshop van Vorspaget Home.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!