muizen verjagen theezakje
Living

Muizen in huis? Verdrijf ze op deze manier met theezakjes

Een van onze grootste angsten is een huis vol met (wilde) muizen of ratten. Het idee dat ze door jouw huis lopen en alles wat los en vast zit opeten, het is geen pretje. Maar wat kun je er het beste aan doen? Veel ongediertebestrijders zijn vaak mega prijzig. Gelukkig is er een makkelijke en goedkope manier om ze te bestrijden: door middel van theezakjes.

Muizen verjagen met theezakjes

Die kleine beestjes knagen aan onze etensvoorraden, maar ook aan kabels en andere belangrijke spullen in huis. Daarnaast brengen ze soms ziektes over en vervuilen ze het huis met uitwerpselen. Allemaal dingen waar je niet op zit te wachten natuurlijk. Het hele idee van die kleine beestjes die door jouw huis rondspoken is gewoon niet heel fijn. Zelfs een kat is niet altijd de oplossing.

Tip van de dag: gooi het zakje van jouw lekkere kopje thee voortaan niet weg! Muizen hebben namelijk een bloedhekel aan de deur die van gebruikte theezakjes af komt. Ze vinden het zelfs zo naar dat je ze er mee kunt verjagen. Zware thee of muntthee werkt hierbij het beste! Dit zijn de geuren waar ze van gruwelen en waar jij dus heel blij van gaat worden.

Hoe werkt het?

Het werkt eigenlijk heel erg simpel. Je legt meerdere gebruikte theezakjes op plekken waarvan je het idee hebt dat het ongedierte zich bevindt. Je kunt ook kiezen voor takjes munt, muntplantjes of etherische muntolie. Munt is namelijk echt de grootste nachtmerrie voor deze diertjes.

Verspreid de geur zoveel mogelijk door het huis en de plekken waar ze zich bevinden. Tip: zet planten in de keuken, leg wat gebruikte zakjes langs plinten en gebruik oliën op plekken waarvan je het idee hebt dat ze vaak komen. Het resultaat? Binnen no time zijn deze diertjes verdwenen uit jouw huis!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!