Living

Verrassend München: leuke betaalbare plekken om te slapen, eten en ontdekken

munchen-citytrip-budget

Je denkt vast niet direct aan München als Citytrip. Maar deze stad is verrassend leuk, mooi en je kunt er heerlijk eten. Het is natuurlijk bekend om de bierfeesten maar daar buiten is het een fijne stad om een lang weekend te verblijven. Als je op doorreis bent naar Oostenrijk of Italië is het een echte aanrader om even een break te nemen.

Slapen in München: verblijf bij Ibis

In München heb je verschillende Ibis hotels die allemaal de moeite waard zijn om te verblijven. Ze liggen op mooie plekken, zijn makkelijk bereikbaar, ook met het OV en hebben alles wat je nodig hebt. Voor een klein budget is Ibis budget München City Olympiapark de beste optie. Bij vroeg boeken kun je al terecht voor €50,00. Maar het goed gelegen Ibis München City Arnulfpark is ook fijn, dit ligt een paar haltes van het centrum vandaan. En de mooiste qua stijl is het nieuwe Ibis Styles München Perlach.

München is niet goedkoop maar je kunt er met onze tips ook met een kleiner budget veel doen. Het Olympiapark is bijvoorbeeld prachtig om door te lopen. Het oude Olympisch dorp is interessant voor de architectuur, het uitzicht vanaf de 200 meter hoge toren prachtig en het bezoek aan het Memorial voor de aanslag tijdens de Olympische Spelen in 1972 indrukwekkend.

ibis-style-munchen

Hoe de stad rond te reizen en waar naar toe?

We raden je aan om een OV dagpas te nemen of die app te laden die hiervoor bestemd is. Dan kun je overal op de metro, tram en S-Bahn stappen. En ook fietsen huren. München heeft verrassend veel fietspaden en is daarom heel goed rond te fietsen. Het OV is makkelijk en sluit overal goed aan. We raden je aan om het Slot Nymphenburg te bezoeken. Een prachtig kasteel en mooie tuin en met €8,00 entree niet echt duur te noemen. Op zondag kosten trouwens musea maar €1,00.

sloty-nymphenburg-munchen

Het Kunstwerkviertel is een wijk met veel kunstenaars en het Umadum. Een reuzenrad als de Londen Eye. Niet goedkoop maar een rondje duurt bijna een half uur en dan kun je de hele stad overzien. Tegenover deze wijk ligt de Franse wijk die leuk is om doorheen te lopen. En natuurlijk is alles rond Marienplatz en dan zeker de Viktalienmarkt een bezoek waard.

umadum-munchen

Lekker en authentiek eten/drinken

De restaurants zijn misschien niet echt goedkoop, maar de vele Biergartens oftewel de biertuinen zijn een echte aanrader. De keuken in München is Bavarian style. Veel vlees maar ook dumplings (deeg met vulling), kaasgerechten en dips, heel veel pretzels met allerlei soorten beleg. Dit kun je zelf meenemen in de biertuinen als je zit aan de grote tafels bij de zelfbediening plekken. En in München houden ze van picknicken. Dit kun je dus overal doen.

Tips om te eten zijn: Konichlicher Hirschgarten ( grootste biertuin van de wereld), Wirtshaus Ratzinger en Cadu. Takewaway bij de Viktualienmarkt, Bazi’s Schlemmerkuchen en Bergwolf. En drink regelmatig koffie met 1 van de vele zoete baksels bij een bakkerij die je tegen komt. De keuze is teveel. Ga zeker in die rij staan bij Schmalznudel Cafe Frischhut voor hun specialiteit: Schmalznudeln, een soort gevulde oliebol. Beter kun je het niet krijgen.

biergarten[-munchen-kaasdip

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!