natuurlijke-krullen-perfect-kapsel
Beauty

Zo krijg je een perfect kapsel met natuurlijke mooie krullen

Ben jij gezegend met prachtige natuurlijke krullen, maar heb je het gevoel dat ze soms een eigen leven leiden? Geen zorgen, we’ve got your back! Want wist je dat jouw natuurlijke krullen een van de nieuwste haartrends van 2023 zijn? Womanly laat je zien hoe je jouw krullen onder controle kunt houden en ze kunt transformeren tot het perfecte kapsel waar je trots op kunt zijn. 

Hydrateer je natuurlijke krullen

Iedereen met krullend haar weet dat krullen een eigen wil hebben. Krullen springen nou eenmaal alle kanten op en kunnen soms meer pluis dan glamour veroorzaken. De eerste belangrijke stap: hydrateer je krullen dagelijks. Gebruik bij het wassen een goede, vochtinbrengende conditioner die speciaal is ontwikkeld voor krullend haar. Laat de conditioner goed intrekken en gebruik bij voorkeur een co-wash conditioner of producten met natuurlijke ingrediënten.

Een andere belangrijke stap in de strijd tegen pluizige krullen is het vermijden van hitte. Krullend haar heeft meestal een droge textuur, en stijlen met een stijltang zorgt ervoor dat je haar nog meer gaat pluizen.  Als je je krullen wilt drogen, gebruik dan een diffuser op je föhn. Zorg ervoor dat je de föhn niet op de heetste stand zet: dit droogt je haar alleen maar meer uit. Geduld is een schone zaak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FITNESS | JIM (@victoriya.nikk)

Droog met een t-shirt en slaap op satijn

Wil jij je krullen naar een hoger niveau tillen? Verdiep je dan eens in de Curly Girl methode. Deze methode bestaat uit een uitgebreid stappenplan om je natuurlijke krullen tot zijn recht te laten komen. De methode vraagt flink wat werk en speciale producten. Waar je vandaag al mee kunt beginnen, is om je haar na het wassen te drogen met een t-shirt in plaats van een handdoek. Dit maakt je haar een stuk minder pluizig en geeft je krullen definitie.

Ook in de nacht kun je werken aan het behouden van je natuurlijke krullen. Verruil je katoenen kussensloop voor een zijden kussensloop, om het pluizen van je krullen te voorkomen. Dit zijdezachte wonder doet wonderen voor je krullen terwijl je slaapt. In tegenstelling tot katoen, trekt zijde geen vocht uit je haar en voorkomt het dat je krullen in de knoop raken. Zo begin je de ochtend met met een bos prachtig gekrulde lokken.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!