Nederlandse-film-Netflix-oei-ik-groei
Life & Health

Netflix komt met nieuwe Nederlandse film: Oei, ik groei!

Heb je kleine kinderen of ben je zwanger? Dan heb je vast weleens gehoord van het boek ‘Oei, ik groei’. Of misschien heb je hem zelfs wel in je kast liggen. Dit boek beschrijft de ontwikkeling van een kind en wat er met de voorspelbare sprongetjes gebeurt. Netflix komt nu met een verfilming van dit basisboek. In deze Nederlandse film volgen we drie stellen die worstelen met het ouderschap. Allemaal hebben ze hun eigen problemen waar ongetwijfeld ook hilarische fragmenten uit voortkomen. 

Nederlandse film ‘Oei, ik groei’

In deze film volgen we dus drie verschillende stellen die kampen met issues die horen bij het ouderschap. Advocate Anne (Salie Harmsen) gaat na haar zwangerschapsverlof weer volop aan het werk. Een carrière combineren met een baby en haar relatie met Barry (Soy Kroon) blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn. Anne sluit zich aan bij de Mama voor Mama’s club om hulp hierin te zoeken. Kim (Katja Schuurman) heeft deze sociëteit opgericht en is getrouwd met Roos (Sarah Chronis).

Zij hebben samen twee kinderen van dezelfde spermadonor Kaj (Louis Talpe). Hij wilde nooit betrokken zijn bij de opvoeding, maar met de derde op komst blijkt daar verandering in te komen. Drama gegarandeerd! Dan hebben we nog Ilse (Yolanthe Cabau), die met haar Marokkaanse man Sabri (Ilias Ojja) nog zoekende zijn hoe zij hun kind willen opvoeden om van beide culturen wat mee te geven. Wij zijn benieuwd hoe dit allemaal afloopt!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Oei, ik groei! (@oeiikgroei)

Regisseurs van F*ck de liefde 2

De Nederlandse film Oei, ik groei! wordt geregisseerd door Appien Boudellah en Aram van de Rest. Zij hebben eerder samen de film Liefde zonder grenzen (2021), Just Say Yes (2021) en F*ck de liefde 2 gemaakt. Naast alle bovengenoemde BN’ers kunnen we ook Frederik Brom en Miljuschka Witzenhausen in Oei, ik groei! bewonderen.

Nederlandse-film-Fuck-de-Liefde-2

Wanneer komt Oei, ik groei op Netflix?

De opnames van deze Nederlandse film zijn al volop in gang. Toch moeten we nog even wachten, want de film wordt pas volgend jaar in 2023 verwacht op Netflix. In de tussentijd kunnen we misschien nog even wat kennis ophalen uit het bekende boek ‘Oei, ik groei’ van Hetty van de Rijt & Frans Plooij.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!