Life & Health

Douchen met flinke onweer is gevaarlijker dan je zou denken

niet-douchen-onweer
Foto: Freepik

Nu we de zwaarste zomerstorm Poly achter de rug hebben, blijft het weer niet altijd lief voor ons. Na wat flinke zonnestraaltjes komen er regelmatig wat heftige onweersbuien tevoorschijn. We weten natuurlijk dat je in dit geval beter niet naar buiten kunt gaan en al helemaal niet een bos met veel bomen moet opzoeken. Wist je dat nog meer dingen geen goed idee zijn?

Niet douchen tijdens een onweersbui

Waarschijnlijk zal het niet meteen bij opkomen om even gezellig te picknicken als de weergoden wat knallen uitdelen. Als we dan toch buiten zijn, gaan we als een gek rennen en schuilen bij een onderdakje. Toch zijn we binnen helaas ook niet altijd veilig.

Wist je dat je beter al het contact met stromend water kunt vermijden? Wacht dus even met die verfrissende koude douche of dat welverdiende ontspannend badje. Ook heb je eindelijk een goede reden om die berg afwas te laten staan. Waarom? Doordat stroom bij blikseminslag ook via leidingen binnen kan komen en water stroom kan geleiden, kun je de kraan maar beter niet aanzetten met onweer.

onweer-bliksem-water-douchen

Bliksem in Nederland

Volgens RTL nieuws treft de bliksem in Nederland elk jaar een handjevol mensen. Zo’n 1 a 2 mensen komen daarbij om het leven. Volgens RTL is de vuistregel: je moet goed opletten als de tijd tussen de bliksem en donder minder is dan 10 seconden. Dan is hij mega dichtbij en kan je beter bepaalde dingen vermijden. Welke dat nog meer zijn naast douchen? Wij zochten het voor je uit. Ze zeggen natuurlijk niet voor niets: een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Stekkers uit het stopcontact halen

Heb jij de hele dag je telefoon in de oplader? Oeps! Wist je dat het aardig wat energie koste en dus ook geld als je je telefoon de hele dag in het stopcontact laat zitten? Daarnaast is het ook niet zo’n goed idee tijdens de bliksem. Als je stekkers dan nog in het stopcontact zitten, kan het jouw mobiel beschadigen. Dat is natuurlijk mega zonde!

opladen-onweer

Niet dichtbij het raam staan

Het is natuurlijk best spannend en misschien ook een stiekem wel mooi om naar het onweer te kijken. Doe dit alleen niet te dichtbij het raam. Als de bliksem inslaat, kan het best weleens zo zijn dat de ramen door de klap springen. Dat wil je natuurlijk niet! Ook is het felle licht niet zo goed voor je ogen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!