Life & Health

Niet durven poepen op je werk: dit gebeurt er met je lichaam

niet-poepen-werk-lichaam

Soms kan je het bijna niet voorstellen: zelfs Beyonce en koningin Maxima poepen. Naar het toilet moeten we allemaal. Toch is het niet altijd een pretje. Wat nou als de wc’s op je werk heel vies of gehorig zijn? Je wil tenslotte niet dat je collega’s in jouw stank terecht komen. Een grote boodschap doen tijdens de arbeid is voor veel mensen nog een taboe. Kan een hele werkdag ophouden eigenlijk kwaad? Wij waren benieuwd.

Poepen op het werk blijft lastig

Het is natuurlijk de normaalste zaak van de wereld om te poepen. Desalniettemin vinden we het maar wat lastig om eens een flink ´een potje te schijten´ op het werk. Je bent al wat langer van je plek dan normaal. Je hoopt daarom van harte dat het je collega’s niet zal opvallen. Wat denken ze wel niet? Toch zullen ze je vast niet raar aankijken. Het is natuurlijk fijner om thuis uitgebreid met een krantje, telefoon en muziekje naar de wc te gaan, maar je hoeft je nergens voor te schamen. Een extra pauze op werk is ook niet verkeerd.

Linda.nl sprak met Nienke Gottebos, schrijfster van onder ander het boek De poepdokter. Zij vertelt dat het ophouden van ontlasting voor lichamelijke problemen kan zorgen. ”Voel je de drang, dan zit de ontlasting al in je dikke darm, en een stukje in je endeldarm. In de dikke darm wordt je ontlasting van al het vocht ontdaan. De laatste waardevolle mineralen voor je lichaam worden eruit gehaald. Hoe langer je ontlasting in je darmen blijft, hoe harder het wordt. En daardoor krijg je last van verstopping.”, aldus Nienke.

poepen-werk

Ontlasting ophouden zorgt voor kwaaltjes

Als het toilet mega vies is snappen we dat je hier niet fijn nummertje twee op gaat doen. Drink je vaak cola op kantoor? Pak die fles erbij voor een slimme lifehack. De wc schoonmaken met cola zorgt er namelijk voor dat de pot er weer spik en span uitziet. En dat toch even wat fijner! We weten namelijk allemaal stiekem wel dat ophouden geen goed plan is. Van die buikpijn ga je er sowieso niet beter op werken. Het maakt je alleen maar onrustig.

Hoe langer je het ophoudt, hoe erger de geur zal zijn. Je collega’s hebben er dan misschien wel niet mee te maken maar thuis zal je hubby daar ook niet al te blij mee zijn. En die bijkomstige aambeien van al dat harde persen na het ophouden is ook geen pretje. Lekker laten gaan die handel.

toilet-poepen-werk-ophouden

Tips om toch die drempel over te gaan

Ben je overtuigd na het lezen van dit artikeltje? Probeer het dan een keertje uit als de drang groot is. Doe een klein geurproefje in je broekzak en neem die mee naar het toilet. Wanneer jij je behoeften hebt gedaan, spray je een klein beetje in de lucht en ruikt het ineens naar een parfumwinkel. Niets meer aan de hand!

Ben je toch nog bang dat er een collega binnenkomt als jij de deur open doet? Loop dan naar een andere verdieping als dit mogelijk is. Niemand die je daar kent. Wellicht geeft dit een beetje rust.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!