ongevraagd-dickpics-meta-functie
Life & Health

Met deze nieuwe functie zal je nooit meer dickpics ontvangen

Het blijft een bijzonder iets: ongevraagd dickpics ontvangen. Heb je net een leuke man ontmoet via een datingapp waarvan je dacht serieuze gesprekken mee te kunnen voeren, stuurt hij een foto van zijn geslachtsdeel. Ieks! Niet bepaald aantrekkelijk. Meta komt nu een nieuwe functie waardoor ongewenste dickpics ontvangen verleden tijd wordt.

Ongevraagd ontvangen van dickpics

Volgens een onderzoek dat is gepubliceerd in het vakblad The Journal of Sex Research blijkt dat 50% van de vrouwen ooit één of meerdere dickpics heeft ontvangen. Waarom ze dit doen? Mannen verwachten soortgelijke foto’s terug te krijgen. Misschien niet helemaal onverwachts, maar zelden lokken ze de reactie uit waarop ze hadden gehoopt. Mannen die meelezen: hierbij wel 7 trucs waarmee je een vrouw kan versieren. 

Het lijkt soms allemaal best onschuldig, maar wist je dat het versturen van een dickpic zelf strafbaar is?  Zo verklaart strafrechtdeskundige Sven Brinkhoff tegen RTL Nieuws dat dit zelf in het wetboek van strafrecht staat. Hij verwijst daarmee naar artikel 240. Hierin staat dat een persoon die kan vermoeden dat een afbeelding aanstotelijk voor de eerbaarheid is en die afbeelding ongevraagd aan iemand stuurt, een gevangenisstraf van twee maanden óf een geldboete kan krijgen. Oeps, dat is niet niks!

meta-functie-geen-dickpicks-instagram

Nieuwe functie die naakfoto’s buiten beeld houdt

Laat ons maar gewoon lekker versierd worden door een slechte openingszin of een afgezaagd cadeautje. We vinden het heel fijn dat je trots bent op die mega anaconda in jouw broek, maar houdt die voorlopig maar even veilig achter de rits. Het kan zo maar ineens gebeuren dat je moeder of kleine zusje even je door je foto’s scrollt en hopla, die banaan van je date komt ineens tevoorschijn. Dat moet je niet hebben!

Meta, het grote moederbedrijf van Facebook en Instagram, gaat hier werk van maken. Zij zijn bezig met een nieuwe functie om naaktfoto’s direct te blokkeren. Hoe zit dit gaan doen? Er komt een hele mooie technologie die kan bepalen of het een naaktfoto is of niet. Meta heeft nog niet precies in detail gezet hoe dit precies in zijn werk gaat. Instagram bevestigt het nieuws op de Amerikaanse techwebsite The Verge en zal binnenkort meer bekendmaken.

Nudity propection zal jou gaan helpen

Je hoeft niet bang te zijn dat Instagram straks ineens al die naaktfoto’s van jouw date heeft, want ze gaan geen foto’s scannen op eigen servers. In plaats daarvan gebruikt het bedrijf ‘technologie op je apparaat’ om te bepalen of een foto naakt bevat of niet. Met de optie in de app zal je alsnog de mogelijkheid krijgen om de foto te bekijken. Op dit moment hebben ze al een DM-filter voor ongewenste woorden. De nieuwe functie zal de naam Nudity Protection krijgen. Wij zijn benieuwd of het ook echt zal helpen.

instagram-dickpics-meta

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!