arretjescakde-recept-paaseitjes
Food & Drinks

Paaseitjes over? Verwerk ze in deze no bake Arretjescake

Zoals elk jaar hebben we weer veel teveel paaseitjes gekocht. En om nu de komende weken iedere dag een paar chocolade eitjes te eten lijkt ons niet zo’n goed idee. Zeker met de zomer in aantocht willen we er niet nog meer kilo’s aan eten. Dus verwerkten wij ze in een Arretjescake waarvan we het grootste deel hebben ingevroren voor andere momenten.

Wat is Arretjescake

Over de afkomst van Arretjescake gaan vele verhalen. Bovendien zijn er ook heel veel verschillende recepten die vaak van generatie op generatie zijn over gegaan. Het is ongelofelijk makkelijk en snel, zonder bakken, klaar. Het recept van ons bevat, in tegenstelling tot veel andere, geen eieren. Werkelijk iedereen wordt blij van deze heerlijke machtige calorieën bom!

De oorsprong komt waarschijnlijk uit een promotieboekje van de Nederlandsche Oliefabrieken. Daarin speelde Arretje Nof een belangrijke rol. Het was een reclame voor hun producten en bij recept 100 werd de Arretjescake geïntroduceerd. Maar in alle recepten zijn in ieder geval chocola, boter en koekjes aanwezig. En hoef je het dus niet te bakken.

recept-overgebleven-paaseitjes-arretjescake

Wat heb je nodig

Eigenlijk heel weinig. Een pan en een kom. En een vorm. Je kunt het in een ronde vorm van 18 cm maken, in een rechthoekige of vierkante vorm of zoals wij over 2 kleine ronde vormpjes verdelen van 10 cm. Kleine stukjes zijn namelijk genoeg om te delen. En verder nog plastic folie.

 • 115 gram boter
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 350 gram chocola (pure maakt het het stevigst, maar verder kun je alles gebruiken, zoals wij dus een mix van alle overgebleven paaseitjes)
 • 1 rol Maria biscuit

En zo maak je het

 1. Bekleed de vorm(en) met plastic folie.
  2. Verkruimel het biscuit. Wij doen het in een plastic zak en Rolle er met een deegroller over. Het moet niet helemaal fijn worden.
  3. Zet een pan met water op, zet er een kom in die het water niet raakt en smelt er de boter en chocola samen in.
  4. Roer er van het vuur af het blikje gecondenseerde melk door.
  5. Schep daarna de koekjes erdoor en schep alles in de vorm(en) Druk stevig aan.
  6. Zet het minimaal 2 uur in de koelkast tot het stevig is.

Tips: Je kunt er in plaats van Maria biscuit ook Zaanse Kermis koekjes doorheen scheppen.
Of voor de kinderen in plaats van koekjes fijngesneden marshmallows.

We zagen ook nog leuke recepten voor overgebleven paaseitjes op: Laura’s Bakery en Jumbo.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!