Media & Entertainment

Noella (10) is het jongste transgender model van de wereld

noella-jongste-transgender-model

Tegenwoordig kan je gelukkig niet meer alleen model worden als je mega lang en skinny bent. Halleluja! Wat is het toch fijn dat bureau’s juist kiezen voor inclusiviteit. Zo kwam Victoria’s Secret al een tijdje geleden met Sofía Jirau,het eerste model met Down.  Nu kwamen we het jongste transgender model van de wereld tegen: Noella McMaher.  Deze 10-jarige heeft zelfs al op over de catwalk gelopen tijdens de New York Fashion Week. 

Succesvolle Noella McMaher begon al jong

Noella ging op 7-jarige leeftijd een geslacht transitie aan. Helemaal blanco zou ze er waarschijnlijk niet in hebben gestaan, want haar moeder Dee van 35 is volgens de The Daily Mail ook transgender.  Dee identificeert zichzelf nu als ’trans masculine male’. Haar ouders zeggen dat ze altijd een heel zeker persoon was. En die zelfverzekerdheid is zeker te zien op de catwalk, waar de tienjarige Noella McMaher als jongste transgender model ter wereld had gelopen.

Toen Noella jonger was dan 3 jaar identificeerde ze zich al voor het eerst als transgender. In een exclusief interview met The Mail on Sunday zei haar biologische moeder Dee: ‘mijn echtgenoot en ik zijn allebei non-binair’.  Moeders was getrouwd met Ray- een 32-jarige biologische vrouw die zich sinds 4 jaar identificeert als transgender.

Transgender model gaat miljoenen verdienen

Noella zal vogels veel kenners miljoenen verdienen als transseksueel model. Een agent vertelde aan The Daily Mail: “Ze is pas tien, maar staat al voor zoveel. We zien steeds meer transseksuele modellen en zij is het ultieme als het gaat om een rolmodel te zijn. Ze is zo zelfverzekerd voor iemand die pas 10 jaar is. Ze kan binnen een jaar één tot twee miljoen dollar verdienen.”

Echter is de biologische vader van Noella minder blij met haar keuzes en kan hier niet mee omgaan. De twee hebben flinke ruzie met elkaar en spreken of zien elkaar niet meer. Toch hoopt hij dat ze ook contact met hem zou opnemen als ze ouder is.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!