zeven-nostalgische-dingen-90's
Media & Entertainment

7 nostalgische dingen uit de ’90’s die je was vergeten

Soms verlangen we naar de goede oude tijd en de fantastische dagen van de jaren ’90. Als we hieraan denken komen automatisch de voorwerpen uit onze jeugd naar boven. Kan jij je deze super nostalgische items nog herinneren en had jij ze ook in huis? Wij delen graag deze 7 nostalgische items uit de ’90’s met je. 

1. 90’s Furby

De Furby was zowel fantastisch als een beetje eng. Vooral als het diertje met de grote plastic ogen je ’s nachts opeens wakker liet schrikken door in zijn eigen fantasie-taaltje begon te blaten.

De Furby was een soort grote, harige variant van de tamagotchi. Naast het ‘voeden’ van je Furby door middel van het drukken op zijn tongetje, kon je ook met hem dansen en vroeg hij regelmatig om knuffels. De Furby was in onze kinderogen een soort magisch huisdier dat soms op het randje van creepy balanceerde. Tip voor de échte fans: het mechanische wezentje wordt nog steeds verkocht.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gemini (@frozensfurbys)

2. Hubba Bubba Kauwgom

Mierzoet, knalroze en al na een milliseconde geen smaak meer: dat was de super populaire Hubba Bubba kauwgom. Ondanks de snel verdwijnende smaak en de vreemde zachte textuur waren we obsessed met deze opgerolde kauwgom.

Het allerleukste aan deze roze gom: je kon er enorme bubbels mee blazen. Zo voelde je je helemaal een echte 90’s kid uit de Amerikaanse speelfilms.

3. Tamagotchi

De tamagotchi was je beste digitale vriendje. Het diertje (vaak een kuikentje of een dinosaurus) was gemaakt van slechts een paar zwarte pixels, maar voelde toch als een echt huisdier dat je koste wat kost in leven wilde houden.

Helaas ging het leven van de tamagotchi lang niet altijd over rozen: meestal werd hij na een paar weken alweer vergeten en versleet hij de rest van zijn leven in het ronde plastic eitje tussen de stofballen onder het bed.

4. De Pennymaat

Het leek wel magisch: je eigen persoonlijke spaarpot die alleen openging als je je pinpas in de gleuf deed en je pincode intoetste. Met de in de 90’s ultramoderne Pennymaat hoefde je nooit meer te vrezen voor de geniepige handjes van je broers of zussen, die je zuurverdiende centjes maar al te graag stalen.

Je ontving de Pennymaat bij het openen van je eerste rekening. Dat was natuurlijk op zichzelf al een hele beleving: met je ouders ging je naar de bank, waar ze je vroegen om je eigen handtekening (die je natuurlijk al dagenlang van tevoren had geoefend). Een moment waarbij je je opeens ontzettend volwassen voelde.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by William Poutsma (@williampoutsma)

5. Nintendogs op de DS

Oke, helemaal 90’s was de Nintendo DS niet (hij kwam in 2004 voor het eerst op de markt), maar een grote rol speelde hij zeker. Je keek als kind reikhalzend uit naar Sinterklaas of Kerst, want wie weet was dit het jaar dat je ein-de-lijk die felbegeerde spelcomputer zou krijgen. De DS kwam in verschillende onweerstaanbare kleuren, waaronder metallic roze en lichtblauw.

Je kon je geluk al helemaal niet op als er bij de Nintendo DS ook nog het spelletje Nintendogs zat. In dit spel kon je een schattige puppy verzorgen en laten opgroeien tot een lieve digitale hond. Zo wisten je ouders je gezeur om een échte hond in ieder geval een paar weken uit te stellen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @cozyathomegaming

6. Sticky handjes

De nachtmerrie van elke 90’s ouder: deze plakkerige, felgekleurde handjes die je op de kermis en in je plaatselijke speelgoedwinkel kon kopen. De elastische handjes waren gemaakt om van grote afstand op allerlei voorwerpen te laten plakken.

Je ouders waren minder enthousiast, want de handjes lieten op elk oppervlak lelijke afdrukken achter, die verrassend moeilijk weg te boenen waren. Wij snappen nu pas waarom onze ouders zo geïrriteerd reageerden als we weer eens met een vers nieuw handje thuiskwamen.

7. Zweefvogel

In onze kinderogen was dit speelgoed het toppunt van de menselijke beschaving. Want hoe kregen ze het toch voor elkaar om die vogel in kekke 90’s kleurtjes op je vinger te balanceren?

Hoe hard je er ook door de kamer mee rende, de vogel bleef trouw met zijn puntige plastic snavel op je vinger hangen. Veel meer dan dat kon je er ook niet mee doen, maar magisch was het wel.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!