Zo-gaat-het-nu-met-octomom
Media & Entertainment

Hoe is het nu met de 8-ling én 6 kinderen van Octomom?

Niet één, maar acht huilende baby’s tegelijkertijd: je zou het je ergste vijand nog niet toewensen. Nadya Suleman, beter bekend als ‘Octomom’, maakte het mee toen zij in 2009 beviel van een achtling. De bijzondere zwangerschap en bevalling werd al snel een media sensatie. Zeker omdat de ‘Octomom’ al een alleenstaande moeder van zes kinderen was. Hoe gaat het nu met de Octomom en haar veertien kinderen? Wij zochten het op.

Kritiek en onbegrip over zwangerschappen

De media noemde de achtling al snel de ‘wonderbaby’s’. Het is namelijk de enige achtling ter wereld waarvan alle kinderen in leven zijn gebleven. Hoewel de baby’s als wonder werden bestempeld, kwam er veel kritiek op Nadya zelf. Haar keuze om als alleenstaande moeder een IVF behandeling te ondergaan werd door veel mensen gezien als onverantwoordelijk. Vooral omdat ze al zes kinderen had en in de bijstand zat.

Met veertien kinderen heb je natuurlijk heel wat monden om te voeden. Ondanks het geld dat ze door de media-aandacht ontving, was het leven voor Nadya niet makkelijk. Zo nam ze op een gegeven moment zelfs een porno-film op om de rekeningen te kunnen betalen. Toen de media-aandacht verslapte, raakte ze verslaafd aan alcohol en Xanax.

Groot en gelukkig gezin?

Gelukkig lijkt het de laatste jaren beter te gaan met Octomom en haar gezin. In een artikel van de New York Times uit 2018 laat Nadya weten dat ze een baan heeft gevonden als coach voor alcohol- en drugsverslaafden. Het gezin woont in een huis met 3 slaapkamers. Sommige kinderen slapen op de bank.

Ondanks de lastige omstandigheden lijkt het goed te gaan met de kinderen. Volgens de New York Times is de achtling klein voor hun leeftijd, maar eten ze gezond (ze zijn allemaal vegan) en lezen ze twee boeken per maand. Op het Instagram account van Nadya zelf zien we de kinderen met elkaar spelen en lachend aan tafel zitten. Het lijkt dus uiteindelijk allemaal best goed te zijn gekomen. We wensen het gezin nog veel geluk toe.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!