oesters-gezondheid-gezondheidsvoordelen
Health

Decadente gezondheid: de vele gezondheidsvoordelen van oesters

We kennen oesters allemaal als die heerlijke delicatesse op het terras, of in een fancy restaurant. Je bent er dol op of je walgt er van, er zit niet veel tussenin. Maar wist je dat deze geliefde delicatesse ook goed is voor de gezondheid? Oesters hebben namelijk tal van indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Wij hebben de voordelen even op een rijtje gezet voor je. Extra redenen om vaker oesters te bestellen!

Oesters zijn een bron aan voedingsstoffen

Wist je dat oesters rijk zijn aan voedingsstoffen? Denk aan zink, ijzer en vitamine B12. Zink in oesters is een belangrijk mineraal dat nodig is voor de groei en ontwikkeling van het lichaam en het immuunsysteem. IJzer is essentieel voor de vorming van rode bloedcellen en het transport van zuurstof door het lichaam. Denk daar maar eens aan als je een oestertje wegklapt in een fancy restaurant.

Vitamine B12 is een cruciale voedingsstof voor gezonde hersenfuncties en het zenuwstelsel. In 100 gram aan oesters zit zo’n 30 mg zink, 29,77 mg aan Vitamine B12 en 5.1 mg aan ijzer. Dit is maar liefst 60% van jouw dagelijkse ijzerbehoefte, 200% aan zink en zelfs 400% van jouw dagelijkse behoefte aan vitamine B12. Kunnen we oesters inmiddels al als superfood beschouwen?

Goed voor een sterk immuunsysteem

Daarnaast bevatten jouw geliefde oestertjes ook selenium lezen we op Manly. Selenium is een belangrijk mineraal en staat bekend om zijn antioxiderende eigenschappen. Met deze eigenschappen helpen ze jouw lichaam beschermen tegen vrije radicalen, die weer kunnen bijdragen aan chronische ziekten zoals kanker en hartziekten.

Ook versterkt selenium het immuunsysteem, het belangrijke systeem waardoor jouw lichaam beter is in het bestrijden van ziekten en infecties. Een oester a day keeps the doctor away! Proost!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!