Beauty

Olijfolie: dit natuurlijke wondermiddel voedt droog haar voor een gezond kapsel

olijfolie-wondermiddel-droog haar
Foto: Womanly.nl

Toen één van onze redactieleden laatst bij de kapper zat en klaagde over droog haar, adviseerde de kapster haar tot haar verbazing geen dure producten, maar een doodgewoon huis- tuin- en keukenmiddel: olijfolie. Dit gouden goedje wordt namelijk al eeuwen gebruikt als wondermiddel voor droog en beschadigd haar, met een sterk en gezond kapsel als resultaat. 

Olijfolie voedt en hydrateert droog haar

Het staat gewoon in je keukenkastje, en waarschijnlijk gebruik je het elke dag tijdens het koken: olijfolie is in veel huishoudens een onmisbaar product. Nu wordt dit goudgele goedje nog een stuk waardevoller voor je, want het blijkt een wondermiddel voor je haar te zijn. Dit is geen nieuwe ontdekking: al eeuwenlang wordt de olie gebruikt om het haar en lichaam te hydrateren.

Olijfolie bevat vetzuren en antioxidanten die diep in het haar doordringen en vocht vasthouden. Dit hydrateert het droge haar en herstelt de natuurlijke glans. Ook helpen de voedende eigenschappen van olijfolie bij het verminderen van gespleten haarpunten, wat zorgt voor een sterker en gezonder kapsel. De olie zorgt er daarnaast voor dat je haar minder pluist.

olijfolie-droog-haar

Hoe gebruik je olijfolie in het haar?

Olijfolie is dus met recht een wondermiddel voor het haar te noemen. Maar hoe gebruik je de olie dan precies? Je hoofd onder een fles houden klinkt niet al te aantrekkelijk. Het beste resultaat krijg je door van de olie een haarmasker te maken, en deze een paar uur of zelfs een nacht in te laten trekken. Hierna spoel je de olie onder de douche goed uit.

Er bestaan verschillende manieren om het masker aan te brengen. Verwarm bijvoorbeeld een beetje olijfolie en verdeel deze gelijkmatig over je haar. Masseer het zachtjes in, wikkel je haar in een handdoek en laat het gedurende 30 minuten tot een uur intrekken voordat je het uitspoelt. Of maak een masker met avocado, honing of banaan en masseer dit zachtjes door je haar.

Natuurlijke wondermiddelen voor je haar en je lichaam

Hoewel we soms het liefst alle dure middeltjes van de kapper willen uitproberen, blijken natuurlijke middelen vaak de beste oplossing te zijn. Wist je bijvoorbeeld dat koffiedik ook zorgt voor glanzende en gezonde lokken? En ben je geen fan van de geur van olijfolie, dan zijn arganolie en avocado-olie ook erg effectief in het voeden en hydrateren van droog haar.

En om een lekker haarmasker te maken, kun je zelfs de binnenkant van een bananenschil gebruiken. Deze zit namelijk vol gezonde voedingsstoffen die droog haar transformeren in een gezonde en sterke coupe. Meng de binnenkant van de bananenschil met wat olijfolie en voilà: je supergezonde haarmasker voor beschadigd en droog haar is klaar voor gebruik.

olijfolie-droog-haar-wondermiddel

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!