Food & Drinks

Oma Coby (96) en kleinzoon beginnen oliebollenbar om geld in te zamelen voor eenzame ouderen

oma coby oliebollenbar
Fotograaf: Rutger Geleijnse

Als je Mark Simoons kent, ken je ook zijn oma Coby. Mark (en de rest van de familie) gaan vaak en graag bij haar op bezoek. Mark deelt daar vaak leuke filmpjes van op zijn Instagram (aanrader om te volgen). Toen ze tijdens de lockdown 95 werd, bedacht hij dat het leuk zou zijn als veel mensen haar een kaart zouden sturen. En die kwamen er: stapels kaarten, bloemen en cadeautjes. Nu is het dynamische duo terug met een nieuwe actie: Oma Coby’s Oliebollenbar.

Geniaal idee: Oma Coby’s Oliebollenbar

Mark heeft iets bedacht om impact te maken op meer (eenzame) ouderen dan alleen zijn oma. Hij en zijn familie kijken met regelmaat naar haar om maar toch is ze vaak alleen. Laat staan al die ouderen die weinig of geen familie hebben. Wat zou er niet fijner zijn dan iets te doen voor hen? Dat kan dus nu met de opening van oma Coby’s oliebollenbar. De verkoop van oliebollen naar het authentieke recept van zijn oma Coby. om met de verdiensten van de verkochte oliebollen, het leven van eenzame ouderen, net iets gezelliger te maken tijdens de donkere dagen.

Vanaf 6 december is de oliebollenbar online geopend en kun je hier dus je bestellingen doen. Deze lekkere snacks kosten 2,00 per stuk en zijn per 10 stuks te bestellen. Ze zitten verpakt in een door oma Coby bestempelde zak en zijn voorzien van poedersuiker en informatie over het gesteunde doel. Het doel is om minimaal 5000 oliebollen te verkopen en daarmee in ieder geval 500 ouderen de middag of avond van hun leven te bezorgen.

Hoe draag je jouw steentje bij?

Op de site www.omacobysoliebollenbar.nl doe je je bestelling. Hierop kun je oliebollen met- en zonder krenten bestellen. Er zijn een aantal pick-up dagen op verschillende plekken, o.a.: de Vondeltuin in Amsterdam, On The Rock in Aalsmeer en een pick-up in Deventer. Horeca die een pick-up willen faciliteren kunnen zich aanmelden. Daar staat een team van vrijwilligers klaar die je met veel gezelligheid zullen ontvangen. Op de site vind je natuurlijk nog veel meer informatie. Volg ook @omacobysoliebollenbar op Instagram voor het laatste nieuws en meer pick-up locaties. Ook voor bedrijven is het mogelijk te bestellen en eventueel te laten bezorgen. In verband met de voorbereidingen moet er wel van tevoren worden besteld.

Het goede doel: Stichting de Tijdmachine – “Gouwe Ouwe”

Deze stichting zet zich al jaren in voor eenzame ouderen. Ze organiseren in zorgcentra “Gouwe Ouwe” evenementen. De eetzaal wordt dan omgebouwd tot de kroeg of dancing van toen en de ouderen worden meegenomen naar de tijd van toen. In het ‘60 en ‘70 decor van de vertrouwde kroeg of dancing wordt livemuziek gespeeld. Het is bewezen dat muziek je meeneemt naar je herinneringen van alle leeftijden.