omgekeerd-huis-funda-te-koop
Living

Woning op z’n kop: uniek omgekeerd huis te koop op Funda

Wij brengen zo nu en dan graag een bezoekje aan Funda. Niet alleen om weg te dromen bij de prachtige luxe villa’s die te koop staan, maar ook omdat er soms wel heel bijzondere pareltjes voorbij komen. Zo staat er in het pittoreske plaatsje Workum een huis te koop die je wereld letterlijk op z’n kop zet. Het is namelijk een volledig omgekeerd, maar toch bewoonbaar huis.

Omgekeerd huis op Funda

In het kleine Friese dorpje Workum staat sinds 9 mei een wel heel bijzondere woning op Funda te koop: aan Lieuwe Klazes Leane 3 vind je een boerderij die met het dak op de grond staat. Dit bijzondere pand is een appartementencomplex dat bestaat uit 4 appartementen. De huidige woning op Funda bestaat uit een woonoppervlak van 124 m2 en heeft twee slaapkamers, een moderne badkamer en een lichte half-open keuken met landelijke uitstraling. Voor € 419.000 ben jij de trotse eigenaar van dit unieke appartement. 

Het appartementencomplex is in 2020 gebouwd en ontworpen door de architect Rein Hofstra. Voor het ontwerp liet hij zich inspireren door de oude bestaande boerderij, die op dit moment nog steeds op Google Maps te zien is. Het volume en de hellingshoeken van de originele boerderij zijn in het nieuwe ontwerp overgenomen. Het complex is gebouwd in een staalconstructie met betonvloeren en aluminium kozijnen en bevat in totaal 4 appartementen.

omgekeerd-huis-funda-workum

Ondersteboven en duurzaam wonen

Hoewel je het op het eerste gezicht niet zou denken, is het binnenin het huis erg comfortabel wonen. Je betreed het huis via een trap aan de zijkant. Het appartement zelf zit op de eerste verdieping. De ruime huiskamer heeft dankzij de grote ramen veel licht en een prachtig uitzicht over de weilanden. De moderne keuken heeft een landelijk karakter, met elementen die aan de originele boerderij doen denken. In de slaapkamers zijn de bijzondere schuine muren het beste te zien.

Deze woning op Funda is niet alleen een uniek, maar heeft ook een bijzonder duurzaam ontwerp. Zo worden alle appartementen verwarmd door middel van een warmtepomp en door de 85 zonnepanelen zijn de energiekosten erg laag. Ook is het appartement uitstekend geïsoleerd en volledig voorzien van driedubbel glas. Door deze elementen heeft het gehele pand een erg laag energieverbruik en energielabel A++++. In deze woning heb je de komende winter dus geen last van een onverwacht hoge rekening.

funda omgekeerd huis keuken funda omgekeerd huis

omgekeerd-huis-funda-slaapkamer

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!