Health

Dit percentage mensen wordt opgewonden van voeten (spoiler: het zijn vooral mannen)

onderzoek-mannen-opgewonden-voeten
Afbeelding: Unsplash

Wat spannende standjes in de slaapkamer vinden we best leuk, maar opgewonden raken van voeten gaat weer een stap verder. Toch blijkt uit onderzoek dat meer mensen dan je zou denken een aantrekking voelt tot onze onderste lichaamsdelen. Bovendien zijn mannen een stuk vaker aangetrokken tot voeten dan vrouwen. 

Seksuele voorkeur van mensen onderzocht

Stiekem zijn wel wel benieuwd naar de seksuele voorkeur van andere mensen. Want hoewel we onszelf redelijk vanille tussen de lakens vinden, bestaan er veel mensen die er wat wildere bed praktijken op nahouden. Onderzoekers van de Universiteit van Antwerpen vroegen 1000 Belgen naar hun voorkeuren in de slaapkamer. En daar kwamen opmerkelijke resultaten uit.

Zo bleek dat maar liefst 1 op de 10 van de ondervraagden een seksuele voorkeur voor voeten heeft. Dat betekent dus dat 10% van de bevolking onze blote tenen stiekem wel opwindend vindt. En van die 10% blijken mannen de tenen 4 keer zo aantrekkelijk te vinden dan vrouwen. Zou dit kunnen komen omdat vrouwen hun voeten vaker en beter verzorgen?

voeten-mannen-aantrekking

Waarom zijn voeten zo aantrekkelijk?

Hoe kan het dat zoveel mensen opgewonden raken van voeten, en bijvoorbeeld niet van ellebogen of duimen? Volgens een Amerikaanse onderzoeker komt deze aantrekking door een ‘verkeerde bedrading’ in de hersenen. De hersengebieden die singalen van de voeten en genitalieen ontvangen, liggen dicht bij elkaar. Door een gemixte bedrading zouden deze signalen door elkaar kunnen gaan lopen.

Hoewel deze aanname best logisch klinkt, is het nog niet bewezen dat het echt zo werkt. De aantrekking voor voeten kan dus uit je brein komen, maar kan ook een andere reden hebben. Hoe het ook zij, het is niet iets om je voor te schamen. Een stuk meer mensen worden opgewonden van je tenen dan je denkt. Misschien toch maar weer eens onze voetjes wat extra verzorging geven.

voeten-aantrekkelijk

De beste match tussen de lakens

Heb je geen aantrekking tot voeten, maar ben je wel eens benieuwd wie de beste match voor je zou zijn tussen de lakens? Dit zou zomaar eens gebaseerd kunnen zijn op je sterrenbeeld. Zo schreven we al eerder over welke sterrenbeelden elkaar alle hoeken van de kamer laten zien. Zo weet je meteen wat je aan elkaar hebt als het aankomt op aantrekkingskracht.

voeten-opwindend

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!